Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Peste Iohannis! Tatiana Niculescu Bran voia sa scoata televizoarele de la Cotroceni

Postat la: 29.04.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Tatiana Niculescu Bran continua seria postarilor pe Facebook. Fostul purtator de cuvant al Administratiei Prezidentiale, care a parasit Palatul Cotroceni dupa nici 4 luni motivand ca nu a colaborat cu presa asa cum si-ar fi dorit, a dezvaluit ca nu doar in perioada in care a ocupat functia, ci in ultimii 8 ani ea nu a detinut un televizor.

"'Am fost la tara, la un unchi de-al tatei', imi povesteste un prieten. 'Traieste ca vai de lume, intr-o dezordine si mizerie ingrozitoare, bea de stinge, dar stii ce? Are in casa vreo trei televizoare: in camera in care doarme, la bucatarie si in sufragerie. Merg incontinuu, pe canale diferite'. Cand aud povesti din astea ma felicit ca nu mai am televizor de 8 ani si nici nu-i duc dorul. Ce-ar fi sa initiem o campanie fb impotriva colectivizarii mintii, care sa se cheme simplu: "fara televizor" si cei care se mai uita inca la televizor sa-si reduca la jumatate timpul dedicat acestei activitati? Ce ziceti?", propune pe Facebook Tatiana Bran.

La numirea in functie, Bran promitea sa comunice in numele interesului public si "sa traduca" pe intelesul oricarui om politicile publice, insa nu a avut niciun astfel de moment. In schimb, de cand a parasit Cotroceniul, Bran a atras atentia prin postari pe Facebook in care cere schimbarea sistemului de invatamant sau "poeme institutionale" despre cum si-a indeplinit rolul de purtator de cuvant. Dupa demisia ei, Klaus Iohannis nu a desemnat un inlocuitor, ci doar un coordonator al Biroului de presa.

Doi fosti purtatori de cuvant ai Administratiei Basescu, Valeriu Turcan si Adriana Saftoiu, au explicat, pentru Ziare.com, care este rolul purtatorului de cuvant si ce atributii trebuie sa indeplineasca. "Este foarte important sa existe un purtator de cuvant care sa monitorizeze tot spectrul public pentru a identifica riscurile, amenintarile si oportunitatile de comunicare pentru presedintele Romaniei. Presedintele are o agenda plina, tine legatura cu institutii romanesti si straine, si nu poate face el aceasta monitorizare.

Ca sa domine agenda, presedintele Romaniei trebuie sa comunice continuu prin online si tv. Instrumentele vor trebui adaptate in functie de fiecare situatie, nu exista nicio reteta fixa de cum trebuie comunicat. Cu retete fixe si mecanisme anchilozate de obicei se intra in gard", a atras atentia Valeriu Turcan. Cat despre "comunicarea institutionala" pe Facebook, Adriana Saftoiu o considera o greseala in momentul in care este folosita in exces. "Retelele de socializare abordeaza 'evenimente' cu o morfologie si un tip de continut diferit de ceea ce implica evenimentele institutionale. Sa limitezi comunicarea institutionala la postari pe FB sau alte retele asemanatoare e un fel de aroganta institutionala.

Sunt multi, chiar mai multi decat vrem sa credem, care refuza aceasta comunicare. Nu au conturi, nu vor sa devina 'sclavii' acestor retele, dar sunt si ei votanti, cetatenii a caror viata este influentata de decizile oamenilor politici si care au dreptul sa fie informati si prin metode 'clasice'. Se impune sa acceptam ca uneori 'clasicul' - conferinte de presa, declaratii de presa, care pot fi sustinute si de purtatorul de cuvant - ramane 'modern'", a comentat Adriana Saftoiu.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE