Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Președintele CJ Giurgiu, Vasile Mustățea, și-a pus fratele traficant de mercur administrator de spital

Postat la: 10.02.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

De cateva zile, Spitalul Judetean Giurgiu, aflat sub tutela Consiliului Judetean Giurgiu, condus de catre baronul liberal Vasile Mustatea, are un nou administrator, desi cel care ocupa acest post inca nu a iesit la pensie. Printr-o smecherie administrativa, managerul Spitalului Judetean Giurgiu, Elena Cristina Dinu, a infiintat postul de functionar administrativ 1 A care a fost deja ocupat de fratele liderul CJ Giurgiu- Constantin Iulian Mustatea.

De fapt, in acest spital este acum un scandal monstru pentru ca s-au scos la concurs in jur de posturi, dar majoritatea sunt deja amanetate de catre managerul spitalului. Practic, sunt posturi cu dedicatie. Astfel, presedintele Vasile Mustatea l-a numit administrator al celui mai mare spital din judetul Giurgiu tocmai pe fratele sau - Constantin Iulian Mustatea, care pana acum a lucrat la Directia de Protectie a Copilului din cadrul Consiliului Judetean Giurgiu. Mai mult, deja in cadrul spitalului i s-a amenajat un birou pentru noul sef impus de baronul PNL de Giurgiu, iar acesta a inceput sa comporte ca un birjar, dand ordine si tipand la cei nu-i canta in struna. Insa, ceea ce se stie mai putin este faptul ca fratele baronului de Giurgiu, Constantin Iulian Mustatea, a fost condamnat, in 2001, de Curtea Suprema de Justitie „la trei ani de inchisoare pentru savarsirea infractiunii prevazute de art.312, alin.1 Cod penal".

„Inculpatul Mustățea Iulian Constantin a fost luat în mașină în ultima clipă pentru a câștiga un ban"

Practic, fratele presedintelului CJ Giurgiu Vasile Mustatea a fost condamnat pentru trafic de mercur. In sedinta publica din data de 27 septembrie 2001 a Sectiei penale din cadrul Curtii Supreme de Justitie a Dosarului nr.3891/1999, se mentioneaza „la 27 aprilie 1998 inculpatul Mustatea Iulian Constantin s-a deplasat la domiciliul numitului Iorga Gheorghe, impreuna cu inculpatul Andrei Alexandru, de unde au luat 1 kg de mercur in vederea comercializarii". In sentinta se mai mentioneaza ca „aceasta intermediere a traficului de mercur a fost realizata de acest inculpat (NR. Mustatea Iulian Constantin) care, cu o zi inainte, a avut o discutie cu numitul Iorga Gheorghe" si „ca atare, inculpatul a participat efectiv la comiterea infractiunii de trafic de stupefiante". Potrivit declaratiilor de la dosar reiese ca in seara zilei de 27 aprilie 1998, orele 20.30, politistii din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti au retinut toate persoanele implicate in aceasta afacere cu mercur.

„Cu ocazia retinerii, in sacosa inculpatului Ciuta Dinu Virgil, a fost gasita cantitatea de 7.765 gr.mercur metalic. Dupa luarea declatatiilor inculpatilor s-a stabilit ca la initiativa inculpatei Imbrea Georgeta, inculpatul Andrei Alexandru a solicitat inculpatilor Ciuta Dinu Virgil si Mustatea Iulian Constantin sa procure mercur pentru comercializare. Proba solicitata de Andrei Alexandru a fost obtinuta de Ciuta Dinu Virgil de la Nedelcu Mihai, unde inculpatul Ciuta s-a dus impreuna cu inculpatul Mustatea Iulian Constantin. Dupa verificarea probei, inculpatul Andrei Alexandru a solicitat inculpatilor Ciuta Dinu Virgil si Vancu Tilica Nicolae sa procure aproximativ 7 kg mercur, pe care sa-l comercializeze cu 1000 DM kg. Dupa ce au reusit sa stranga toata cantitatea de mercur, inculpatii s-au deplasat la Bucuresti pentru a vinde mercurul inculpatei Imbrea Georgeta", se precizeaza in dosarul fratelului presedintelui CJ Giurgiu.

Totodata, in acest dosar se mentioneaza ca „s-a probat ca inculpatul Mustatea Iulian Constantin a fost luat in masina in ultima clipa pentru „a castiga un ban", asa ca pentru acesta din urma a retinut o alta participare la savarsirea infractiunii ". Initial Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat pe Iulian Constantin Mustatea la cinci ani de inchisoare, dar ulterior, Curtea Suprema de Justitie, prin sentinta din 27 septembrie 2001, a redus pedeapsa la trei de inchisoare. Presedintele completului de judecata care a dat sentinta in acest dosar a fost Mircea aron, actualul presedinte al Consiliului Suprem al Magistraturii.

Condamnat la trei ani de închisoare de șeful CSM, dar grațiat de Ion Iliescu

Surprinzator, dintre cele cinci persoane condamnate in acest dosar de trafic de mercur, una a singura a fost gratiata la finele anului 2001 de catre fostul presedinte Ion Iliescu. Astfel, prin Decretul nr. 1.101 din 28 decembrie 2001- privind acordarea unor gratieri individuale, fostul presedinte al Romaniei a dispus gratierea pedepsei cu inchisoare aplicata la 11 condamnati, printre care fratele baronului de Giurgiu- Vasile Mustatea- „Mustăţea Iulian Constantin, născut la 23 iunie 1957, condamnat la 3 ani închisoare prin Sentinţa penală nr. 101/1999 a Tribunalului Bucureşti, definitivă prin Decizia penală nr. 4.038/2001 a Curţii Supreme de Justiţie, pentru infracţiunea de trafic de stupefiante".

Contactata de ZIUAnews, managerul Spitalului Judetean Giurgiu-Elena Carmen Dinu, a declarat ca angajarea fratelui presedintelului CJ Giurgiu este in regula. „Domnul Mustatea a dat examen pe acest post, dar nu este sef la administrativ ci doar este un simplu angajat . El se ocupa cu cei de afara si nu cred ca are birou propriu, dar o sa verific. Nu stiu ce a facut inainte, dar a venit cu cazier in regula", a declarat Elena Carmen Dinu pentru ZIUAnews.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE