Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












PSD obtine o victorie zdrobitoare in alegeri cu 45,5%, iar PNL o infrangere umilitoare cu 21%. PSD si ALDE ar obtine majoritatea parlamentara

Postat la: 11.12.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Rezultatele exit-poll-urilor arata o victorie enta a PSD in alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016. PSD a obtinut o medie de 45,5%, urmat de PNL cu o medie de 21% daca facem o mediere a rezultatelor principalelor institute de sondaj.

Mai departe, USR are 8,5%, ALDE ar avea 6%, tot 6% pentru PMP si 6% pentru UDMR. PRU ar avea 2%, altii 2%, iar ANR putin peste 1%. Rezultatele sunt aproximativ la fel si pentru Senat si pentru Camera Deputatilor. Tinand cont de marjele de eroare este de urmarit daca ALDE, PMP si UDMR vor ramane la 6%, sau chiar 5% necazand sub acest prag. Daca vor ramane peste pragul electoral, atunci cu o alianta PSD - ALDE se va obtine majoritatea in parlament.

Traditonal, minoritatile se alatura partidului au aliantei aflate la putere, ceea ce ar insemna ca o astfel de alianta ar putea desemna viitorul premier fara o alianta neaparata cu UDMR. Pe de alta parte, se prefigureaza o alianta in opozitie, intre PNL, USR si PMP, ceea ce, la maximum, ar putea reprezenta o opozitie de 35%, cu un spor de pana la 42% cu sprijin de la UDMR. Sa mai tinem cont ca partidele mici au procente mici ceea ce va face la la redistribuire aceste procente ale invingatorilor sa nu creasca spectaculos, ci cu maximum 2% pentru PSD, 1% pentru PNL si un 0,4% pentru USR.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE