Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












PSD propune ca ATV-urile si alte vehicule sa poata circula in ariile naturale protejate, in scop sportiv

Postat la: 16.02.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Mai multi parlamentari PSD propun ca accesul autovehiculelor, motocicletelor, ATV-urilor sau mopedelor sa fie permis in ariile naturale protejate pentru recreere, sport sau turism, cu acordul structurii de administrare sau a custodelui ariei

In expunerea de motive, senatorul Viorel Arcas sustine ca aceasta schimbare legislativa este necesara avand in vedere notorietatea competitiei de hard enduro de la Sibiu, Red Bull Romaniancs, care "a fost comparata cu celebra manifestare sportiva Paris-Dakar pentru America de Sud" si da cateva exemple de competitii de acest tip din Europa. Un cititor ne-a semnalat insa ca aceste competitii pe care le enumara Arcas nu se apropie de "realitatea din teren". Proiectul a fost depus la Senat, prima camera sesizata, pe 10 februarie si este semnata de 27 de senatori PSD si unul al UNPR.

"Accesul public pe suprafata ariilor naturale protejate este interzis, cu exceptia circulatiei cu orice mijloc de transport in situatii de urgenta generate de calamitati, accidente de orice natura, precum si cu autovehicule, motociclete, ATV-uri sau mopede, in vederea organizarii de activitati sportive sub egida federatiilor de resort, de recreere si turism, cu acordul structurii de administrarea a ariei naturale protejate sau a custodelui, dupa caz", prevede initiativa legislativa.

Se prevede exceptarea de la amendare a activitatilor sportive cu mijloace motorizate daca exista acordul autoritatilor. Astfel, va fi considerata contraventie incalcarea "obligatiei de a nu intra pe suprafata ariilor naturale protejate si de a nu practica sporturi in afara drumurilor permise accesului public cu mijloace motorizate bazate pe folosirea combustibililor fosili, cu exceptia activitatilor sportive autorizate de structura de administrare a ariei naturale protejate sau de custode, dupa caz".

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE