Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Se pregătește o nouă schimbare în invatamant

Postat la: 05.02.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Unirea matematicii cu informatica în gimnaziu, transformarea fizicii chimiei și a biologiei în discipline numite "Științele vieții", mai multe ore de sport și cursuri opționale. Acestea sunt principalele modificări ce ar trebui făcute, propun experții numiți de minister să coordoneze reforma din educație. Schimbarea ar trebui să-i vizeze mai ales pe profesori, care trebuie să-și adapteze metodele de predare la cerințele noii generații.

În ultimii 26 de ani legea educației din România a suferit peste 60 de modificări. Și asta pentru că mulți dintre cei 21 de miniștri care au avut mandat de la revoluție și până acum și-au dorit să facă cel puțin o schimbare. Iată că suntem la început de 2016 și ne dorim o nouă reformă. Deocamdată însă experții în educație încearcă să afle în ce direcție ar fi bine să ne îndreptăm.

Experții contactați de ministrul educației propun unirea Matematicii cu Informatica în clasele V-VIII, transformarea Fizicii, Chimiei și a Biologiei în disciplinele "Științele vieții" și "Științele mediului", transformarea Istoriei în "Educație pentru societate", 3 ore de Sport pe săptămână și un număr mai mare de opționale." Profesorii trebuie să țină cont de talentul fiecărui copil, dar și de zona în care trăiește.

"Să facem stații pilot cu jumătate dintre elevii țării. Cei de la țară să primească o masă caldă și 2 ore după să stea la școală să își facă și lecțiile, să vadă un film, să stea la calculator. Copiii vor vrea imediat să facă asta. Îi plătim diferențiat pe profesori, dacă adevăratul dl. Trandafir trece la treabă, o să fie bine. În toată lumea, copiii stau la școală de la 8 până la 5", spune Alexandru Mironov.

În plus, profesorii nu trebuie să le mai ceară copiilor să reproducă materia, ci să o înțeleagă teoretic și să o aplice. "Sunt încărcați cu prostii inutile pe care trebuie să le înghită și să le reproducă, ceea ce e umilitor. Mergeți la finlandezi, la curricula lor profesională predau nu oamenii care au diplomă profesională, ci cei care au experiență. Diploma nu face 2 bani în fața experienței", spune si Florin Colceag.

"În general, profesorii au fost construiți ca profesori nu ca mentori. Profesorul a învățat niște date pe care să le transmită într-o anumită ordine într-o formă de prezentare vorbită a unei cărți scrise", crede Florin Munteanu. Iată ce se întâmplă, de exemplu, într-o școală din Călărași, unde profesorii își pot alege cărțile după care predau. Aici literatura a devenit atelier de creație, iar matematica s-a transformat din calcul în logică. Copiii descoperă istoria și geografia prin scenete și dezbateri, nu prin învățat pe de rost. Așa învăța să gândească liber."

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE