Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Se redeschide dosarul în cazul Traian Băsescu - „țiganca împuțită"

Postat la: 26.05.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Judecătorii au confirmat redeschiderea urmăririi penale pentru furt, furt calificat și insultă pe numele lui Traian Băsescu, cu privire la faptul că fostul șef al statului a folosit, în 2007, apelativul „țigancă împuțită" la adresa unei jurnaliste și i-a luat acesteia telefonul mobil, scrie HotNews, care citează Mediafax.

Judecătoria Sectorului 1 a constatat că ordonanța emisă de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ) de redeschidere a urmăririi penale este legală și temeinică. Decizia magistraților este definitivă, motiv pentru care procurorii PICCJ pot relua cercetările în acest caz, menționează sursa citată.

În 2007, fostul președinte i-a luat cu forța telefonul mobil jurnalistei Andreea Pană, care îl filma în timp ce acesta se afla la cumpărături într-un hypermaket. El s-a adresat ziaristei cu apelativul „păsărică".

Dupa ce șeful statului s-a urcat în autoturismul personal, telefonul l-a înregistrat pe Băsescu în timp ce o numea pe jurnalistă „țigancă împuțită". Înregistrarea respectivă a fost ștearsă. Ulterior, aparatul a fost restituit, iar angajații postului TV au reușit să recupereze înregistrarea afirmațiilor șefului statului, care a fost făcută publică.

La vremea respectivă, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a decis, în 23 mai 2007, să-l sancționeze pe președintele Traian Băsescu cu avertisment, stabilind, cu unanimitate de voturi, că utilizarea expresiei „țigancă împuțită" de către fostul șef al statului la adresa jurnalistei Andreea Pană de la Antena 1 este o discriminare.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE