Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Stelian Tănase: „Alegerile locale vor contesta spiritul protestelor de după Colectiv!"

Postat la: 11.02.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Deşi amplele proteste stradale din toamna anului trecut au pus pe tapet necesitatea reformei partidelor mioritice, PSD şi PNL intenţionează, cu prilejul alegerilor locale, să-şi conserve vechile clientele politice, demonstrând că nu le pasă de solicitările străzii, afirmă scriitorul şi politologul Stelian Tănase, în exclusivitate pentru Ziuanews.

„Alegerile locale vor contesta, în mod decisiv, spiritul amplelor proteste stradale de după tragedia din clubul bucureştean „Colectiv".

Aceleaşi clientele politice

Zeci de mii de români au solicitat atât primenirea partidelor, cât şi o schimbare de substanţă a manierei în care se face politică în România. Nu s-a întâmplat nimic în acest sens. Au rămas aceleaşi vechi figuri, dar şi clientelele bine cunoscute. Deşi nu se mai satură să vobească despre schimbare, competiţie internă pozitivă sau criterii de integritate, PSD şi PNL se pregătesc pentru alegerile locale cu aceleaşi figuri prăfuite girate de clientelele şi reţelele de partid.

Nu vor reformă internă

Altminteri, dacă ar fi dorit să facă într-adevăr ceva palpabil şi le-ar fi păsat de doleanţele străzii, principalele partide politice ar fi încercat măcar o oarecare primenire şi ar fi putut lua taurul de coarne încă din noiembrie 2015, când s-ar fi putut modifica legislaţia electorală în sensul revenirii la două tururi de scrutin. Dar - este o certitudine! - PSD şi PNL nici măcar nu iau în calcul o reformă internă reală. Ba dimpotrivă. Sunt ferm convins că, la alegerile locale, cele două partide vor face totul pentru a-şi conserva vechile chipuri, clientele şi structuri. Nici nu se gândesc la schimbare!", ne-a declarat Stelian Tănase.

Alex Miclovan

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE