Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Administrația Fritz face dezinsecție cu substanțe care atacă femeile gravide. DSP refuză să intervină

Postat la: 05.07.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Administrația condusă de Dominic Fritz face dezinsecție la 7 și 8 dimineața, atunci când străzile sunt pline cu oameni. Avioanele împrăștie pesticide fix în capul oamenilor, iar Direcția de Sănătate Publică refuză să intervină. Poliția stă și ea și se uită cum oamenii sunt intoxicați pe străzi.

Substanța folosită este Colbrom Pastă și conform literaturii de specialitate ea este toxică pentru populație și în special pentru femeile gravide. Detalii puteți citi aici.

Iată anunțul Primăriei:
Deratizare
În perioada 1-14 iulie 2024, între orele 09:00 și 17:00, se vor efectua servicii de deratizare pe domeniul public. Produsul utilizat este Colbrom Pastă, cu o norma de consum de 100 gr/stație de intoxicare, substanță activă Bromadiolone. Acesta este avizat de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății, făcând parte din grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), tip 14 (rodenticide). Măsura are scopul de a controla și reduce populația de rozătoare, prevenind astfel răspândirea bolilor și menținerea unui mediu urban curat.

Dezinsecție terestră
Între 1-7 iulie 2024, în intervalul orar 22:00 - 06:00, se va desfășura acțiunea de dezinsecție terestră pentru combaterea țânțarilor și larvelor acestora pe domeniul public al orașului. Produsele folosite sunt Cymina Plus (substanță activă Cipermetrin) pentru combaterea țânțarilor adulți, cu o concentrație a soluției de lucru de 50 ml produs în 3 litri de apă/solvent, și VECTOBAC WG (substanță activă Bacillus thuringiensis subsp. israelensis) pentru combaterea larvelor, cu o concentrație a soluției de lucru de 1 kg produs în 10 L/apă.

Dezinsecție aeriană
În perioada 1-7 iulie 2024, între orele 05:30 și 09:30, se vor efectua servicii de dezinsecție aeriană, pentru combaterea țânțarilor și larvelor acestora pe domeniul public al orașului. Produsul utilizat este Cymina Plus (substanță activă Cipermetrin), cu o concentrație a soluției de 50 ml produs în 1 litru de apă.

Substanțele folosite pentru dezinsecția aeriană şi terestră fac parte din grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), tip 18 (insecticide, acaricide și produse pentru combaterea artropodelor), avizate de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății şi se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătății. Aceasta este a patra campanie de dezinsecție împotriva țânțarilor din acest sezon.

DSP spune că nu e interesată de ora la care se fac dezinsecții cu substanțe care pot dăuna femeilor gravide și copiilor

Bună ziua, DSP verifică autorizația societății care prestează serviciile de dezinsecție și existența avizelor pentru substanțele utilizate. Stabilirea orarului nu revine instituției noastre.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că firma este certificată iar substanța folosită are aviz de la Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănățatii, a transmis DSP pentru știripesurse.ro.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE