Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Încă un oraș european lansează un sistem de credit social: După Roma, și "cetățenii cuminți" din Bologna vor fi recompensați ca-n China!

Postat la: 21.04.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Primarul orașului Bologna (aproximativ 376.000 de locuitori) a lansat „Portofelul cetățeanului inteligent" (Smart Citizen Wallet), o aplicație care funcționează pe bază de puncte.

Conceptul este similar cu „colectarea de puncte de la supermarket" și urmează să fie lansat oficial în această toamnă. Conform proiectului, „comportamentul virtuos" va fi răsplătit de autorități cu puncte, pe care vor putea să le folosească pentru a obține reduceri sau a participa gratuit la evenimente organizate de municipalitate.

Massimo Bugani, director „Agendei digitale" a orașului, afirmă că noua aplicație este parte a unui proiect mai larg de digitalizare a orașului. Cetățenii nu vor fi obligați să-și instaleze noua aplicație. Un sistem asemănător funcționează deja, experimental, la Roma. Un sistem de credit social există implementat în China, unde cetățenii care nu sunt considerați „virtuoși" au anumite drepturi suspendate.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE