Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Raport: Occidentul își pierde puterea economică în favoarea BRICS

Postat la: 14.03.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Distribuția bogăției globale se schimbă, Occidentul cedând locul BRICS (Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud). Acestea încep să domine G7, potrivit unui studiu realizat de Refinitiv Datastream și Acorn Macro Consulting. După ce a crescut constant din 1990, rata PIB-ului acestor țări este acum de 31,5%, față de 30,7% pentru G7.

Puterea economică a BRICS, cu Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud, este în plină expansiune, arătând perspectiva unei dominații asupra Occidentului. Volumele totale ale PIB-ului lor (produsul intern brut, principalul indicator al producției economice) le-au depășit pe cele ale Grupului celor șapte țări. Acesta include țările occidentale, considerate mari puteri (Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit și Statele Unite).

La nivel global, rata BRICS este de 31,5%, față de 30,7% pentru G7, potrivit datelor pentru octombrie 2022, transmise de Refinitiv Datastream și de firma britanică de cercetare macroeconomică Acorn Macro Consulting. Paritatea puterii de cumpărare (PPP) a țărilor în cauză a stat la baza acestei analize a PIB-ului. În plus, acest decalaj are toate șansele să continue. Până în 2025, BRICS ar putea ajunge la aproape 35%, în timp ce PIB-ul G7 pare să continue să scadă, până la aproximativ 28%, după cum se poate observa în acest grafic.

În plus, țările BRICS, care reprezintă o uniune de state non-occidentale, înregistrează o creștere constantă, de la o rată totală de aproximativ 16% în anii 1990. În același timp, ponderea G7 slăbește. În 40 de ani, acesta a pierdut aproape 15%, de la 45% la 30,7%. Această organizație tinde să se extindă, întrucât trei țări, Algeria, Argentina și Iran, au depus deja cereri de aderare. Și altele și-au exprimat interesul, și anume Bangladesh, Grecia, Indonezia, Kazahstan, Mexic, Arabia Saudită, Siria, Tadjikistan, Thailanda și Turcia.

loading...
DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE