Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Mafia vrea sa intre in Primaria Otelul Rosu. Luca si Maria Malaiescu in circuitul facturilor fictive, in grup infractional organizat

Postat la: 30.05.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ziuanews, ca si intreaga presa din tara, a prezentat pe larg cazuri in care tot mai multi politicieni sau oameni de afaceri cu grele dosare penale se regasesc acum printre candidatii la alegerile locale din 2016. Nu vorbim doar de vedete, precum Piedone, Vanghelie, Negoita - cei intens mediatizati la Bucuresti - ci si de cazuri din tara, acolo unde se merge in teritoiu in amanunt.

Prezentam in cele ce urmeaza un caz fabulos. O sfidare la adresa cetatenilor din Otelul Rosu, acolo unde Luca Mălăiescu si sotia sa, Maria Mălăiescu, vor sa puna mana pe tot ce inseamna putere locala, primul, vrea sa fie primar, iar consoarta sa candideaza pentru un post de consilier local. Cu alte cuvinte - veti vedea in cele ce urmeaza - mafia vrea sa intre in Primarie.

Cei doi nu sunt pentru prima oara in atentia presei. Ei au mai fost implicati intr-un dosr greu, pe care ziaristii l-au denumit Dosarul "Evaziunea" si a facut furori cu cativa ani in urma. Pe scurt era vorba despre o retea mafiota, o constituire de grup organizat pentru comiterea de infractiuni. Capii grupului emiteau facturi pe numele unor societati care nu mai avau activitate, cu sume mari de bani, catre societati cu activitate restransa, care societati, mai apoi fie dadeau faliment, fie erau "absorbite" prin fuziune de alte societati, in felul asta traseul facturilor si banilor erau foarte greu de identificat, dupa care, firmele cereau rambursari de TVA pentru sume de ordinul milioanelor de euro.

Anchetatorii au dat de urma retelei, incepand cu toamna lui 2012, cercetand activitatea unor firme din Bistrita, care incep matrapazlâcuile financiare in 2009. Dosarul ajunge si in instanta, unde membrii retelei sunt condamnati, unii cu inchisoare cu executare, altii cu suspendare, sau amenzi penale consistente. Ei bine, intre aceste persoane o intalnim si pe Maria Mălăiescu, cea care candideaza la consiliul local, sustinuta in afaceri oneroase de catre sotul ei, Luca Mălăiescu, cel care vrea, nici mai mult nici mai putin, decat sa conduca destinele Primariei din Otelul Rosu.

Fata de cele demonstrate deja de anchetatori si confirmate de instanta prin pedepsele din sentinta, Ziuanews aduce si alte probe ca Maria Mălăiescu este implicata până-n gat in mafia facturilor, prezentam documente intre firma acesteia si Primaria Zavoi, pentru sume foarte mari legate de decoratiuni de iarna precum "turturi luminosi", "oameni de zapada", dar si de Pasti, printr-un asa zis decor de patru metri, un "ou de pasti", facturi pe care se cereau sume cu mult mai mari decat valoarea reala si care au ajuns in caruselul returnarilor de TVA.

Iata povestea initiala, asa cum a fost ea consemnata si cum rezulta din dosarul care s-a aflat pe rolul instantelor de judecata si cum a fost prezentata de procurori. In noiembrie 2009, Epure Gabriel Gheorghe, impreuna cu Janos Farkas, Fustos Miklos Ianos, Ghita Huzum, Liviu Sorin Jeler, Constantin Muresan si Floare Oros, au fost retinuti timp de 24 de ore de procurorii DIICOT, sub acuzatia de evaziune fiscala, pentru constituire de grup infractional organizat si spalare de bani. Gabriel Gheorghe Epure si Farkas Janos apar ca inculpati in dosarul nr. 2028/112/2012, alaturi de Gheorghe Prindii, Alexe Marin, Adriana Filip, Lenuta Herta, Adriana Banus, Petru Fara, Liviu Sorin Jeler, Maria Malaiescu si Gheorghe Izvoranu, sub acuzatia de spalare de bani. Circuitul actelor s-a intins in multe judete din tara, firmele implicate fiind din judete precum Bistrita-Nasaud, Hunedoara, Brasov, Giurgiu sau Caras - Severin.

Toate firmele implicate in dosar s-au folosit de acte fictive pretinzand ca intre ele au avut loc tranzactii comerciale in tara, dar si externe, doar pentru a obtine fara drept rambursarea de TVA. Banii astfel obtinuti erau mai apoi impartiti intre membrii grupului. Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Cluj care au instrumentat acest dosar de spalare de bani, prima care a cazut in plasa procurorilor a fost Adriana Filip, administratorul unei firme din Resita care a comis infractiunea de evaziune fiscala, obtinere fara drept de rambursare de TVA, fals la legea contabilitatii, fapte constatate de procurorii din Resita, care au dispus inceperea urmaririi penale fata de acesta. Drept urmare a acestor fapte comise de Adriana Filip, procurorii resiteni au decis extinderea cercetarilor penale.

Asa s-a ajuns la Gheorghe Prindii, implicat in mai multe astfel de afaceri pe care le consemneaza anchetatorii. Tot soiul de circuite fictive care sunt date de exemplu la dosar, in multe orase din tara. Intre acestea Prindii apare intr-un circuit fictiv comercial achizitionand un produs numit folistop de la o firma fantoma din Constanta - SC PDL Papastar SRL - livrandu-l mai departe catre firmele lui Epure si Farkas - SC Sasquatch SRL, respectiv SC Akela Bom SRL si SC Timber Group SRL. In total este vorba de aproape 99.000 kg folistop, care a fost mai apoi livrata succesiv catre SC Iridex Oil SRL, SC Avenzio SRL SC Aiva SRL si SC Euro Mobil Trans SRL, dupa care a fost exportata catre o firma inexistenta in realitate, din Monaco - F.G.K. Industry International LTD Monaco, prin depozitarul Hexa - Coop Szovetkezet din zona libera Cegled - Ungaria. In urma acestor tranzactii fictive s-au obtinut rambursari ilegale de TVA in suma totala de 509.983 lei.

Dintr-un alt circuit fictiv pe modelul celui amintit mai sus, in care sunt implicate firmele SC Izvorom Impex SRL Smardan (administrator Gheorghe Izvoranu), SC Prindii SRL si SC Lucati SRL Otelul Rosu (administrator Szasz Alexandru) si mai apoi un export tot fictiv, s-a obtinut rambursarea ilegala de TVA in suma de circa 254.000 lei. Pentru implicarea sa in acest circuit, in 2008, potrivit mentiunii din rechizitoriu, „Szasz Alexandru a fost trimis deja in judecata si condamnat prin sentinta penala nr. 147/2008 a Judecatoriei Caransebes".

In cele din urma, procurorii au retinut in sarcina lui Gheorghe Prindii savarsirea infractiunii de asociere in vederea obtinerii fara drept a rambursarii de TVA, in forma continuata, complicitate la obtinerea fara drept a rambursarii de TVA in forma continuata si spalare a banilor „constand in aceea ca in cursul anilor 2005 - 2006, in urma asocierii cu invinuitii Marin Alexe, Fratila Petru Sorin, Filip Adriana, Jeler Sorin Ovidiu, Farkas Janos, Herta Lenuta, Banus Adriana, Fara Petru, Izvoranu Gheorghe, Malaiescu Maria, Epure Gabriel Gheorghe si Szazs Alexandru, a ajutat la incercarea obtinerii de rambursare fara drept a TVA in suma de 1.112. 633 lei si de asemenea a dobandit suma de 45.000 lei, cunoscand ca aceasta provine din TVA rambursata ilegal".

In acelasi dosar, Maria Malaiescu se afla si ea printre acuzati pentru aceleasi fapte amintite mai sus, comise in asociere cu partenerii sai de afaceri. Intreaga poveste se poate citit AICI. Dar asa cum promiteam, in cele ce urmeaza, Ziuanews face dovada si prezinta facturile emise de Maria Malaiescu, sotia lui Luca Malaiescu, prin firmele Luxury Deco Star SRL si Mozambic Holding, prezentand, in acelasi timp si ce au consemnat judecatorii care au dat sentinta in acest caz. Nu demult, Luca Maiaiescu, cand s-a facut tam-tam ca Maria Malaiescu ar fi fost grav accidentata cu autocarul in Turcia, o prezenta pe sotia sa ca un excelent om de afaceri, ca un model de management. Prezentam in cele ce urmeaza ce fel de management facea Maria Malaiescu in caruselul facturilor fictive, adanc implicata in Dosarul "Evaziunea", cu condamnari penale grele. Documentele vorbesc de la sine.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE