Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Proiect crucial: Guvernul României a acordat o licență de exploatare pentru o mină de magneziu unei companii susținute de americani

Postat la: 24.04.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Într-o discreție aproape totală, Guvernul României a acordat, săptămâna trecută, o licență de concesiune pentru exploatare minieră firmei Verde Magnesium din București, care e susținută de firma americană de capital privat Amerocap.

Informația a apărut în spațiul public ca urmare a unui articol publicat de The Financial Times, potrivit Rador.

Presa internațională prezintă favorabil știrea, menționând că prin această concesionare asupra unei mine din România, „Europa va relua extragerea magneziului în premieră după mai bine de un deceniu, în contextul în care UE încearcă să-și reducă dependența de importurile de materii prime esențiale din China."

Bernd Martens, președinte al Verde Magnesium și fost director la Audi, a declarat pentru Financial Times că „mina și uzina din România vor ajuta UE să-și atingă obiectivul unei independențe mai mari în privința metalelor vitale pentru tranziția verde."

Potrivit sursei citate, compania intenționează să investească un miliard de dolari în mina din România, astfel încât să înceapă producția în 2027, construind și instalații de procesare alimentate cu energie regenerabilă.

Compania va apela probabil la finanțare UE, după ce investiția a fost declarată de „interes crucial" de către European Raw Materials Alliance, o rețea a industriei susținută de Comisia Europeană.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE