Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Troc tehnocrat la Transporturi: Managerul ciocolată impus de Cioloș la CFR Marfă, consiliat de favoritul Ancăi Boagiu

Postat la: 22.11.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Mihut Craciun, directorul venit de la firma de producerea a ciocolatei si impus de premierul Dacian Ciolos in fruntea CFR Marfa, demonstreaza pe zi ce trece ca nu are decat un singur: devalizarea companiei. Dupa ce si-a tras doua consiliere care sa-i faca o cafea si sa-i plimbe laptopul, managerul ciololata a lui Ciolos si-a mai luat un consilier specialist in tocarea banului public.

Astfel, de luna trecuta, Mihut Craciun il are consilier personal remunerat regeste, adica cu circa 5.000 de lei net/luna, pe controversatul George Micu, favoritul si protejatul fostului ministru al Transporturilor- Anca Boagiu. In prezent, George Micu este sef Departament Certificare Entitati Responsabile cu Intretinerea Autovehiculelor din cadrul Autoritatii de Siguranta Feroviara Romana. Din aceasta postura, Mihut Craciun a incheiat cu George Micu un contract de consiliere de peste 1.000 de euro valabil pe un an de zile, adica din octombrie 2016 pana in octombrie 2017.

Este strigator la cer ca acum Micu a ajuns sa-l consilieze pe managerul ciocolata de la CFR Marfa dupa ce in mandatul de ministru al Transporturilor al Ancai Boagiu, acesta a regizat o multime de inginerii financiare si patrimoniale paguboase pentru companie. Curios este faptul ca staful Ministerului Transporturilor, in frunte cu ministrul Sorin Buse, este la curent cu aranjamentul dintre Craciun Mihut si George Micu, dar n-are nicio obiectie. Practic, dupa ce a devalizat CFR Marfa si CFR SA, George Micu a ajuns sa-l consilieze, poate in inginerii financiare si patrimoniale, tocmai pe managerul ciocolata a lui Ciolos-Mihut Craciun, pus de premier sa redreseze CFR Marfa. Smecherie de smecherie!

Micu a încasat un bonus ilegal de 60.000 de euro de la CFR Marfă

Curtea de Conturi a Romaniei a constatat in 2014 ca George Micu a incasat ilegal în perioada iunie 2013 - 15 ianuarie 2014, ca director general al CFR Marfa, suma de 231.644 de lei, iar ca membru CA încă vreo 37.026 de lei, adică în total 268.700 de lei, reprezentând circa 60.000 de euro. Ulterior, acestei performante el a fost recompensat de către cumătrul său, George Buruiană, ajuns director general al CFR Marfă, cu un post călduţ în cadrul companiei.

Dar, mai tarziu, ministrul Transporturilor de la acea vreme-Iulian Matache, a decis ca la conducerea AFER sa fie numit interimar tocmai George Micu, omul de incredere al Ancai Boagiu. Teleportarea lui George Micu in bordul AFER, coroborata cu faptul ca director general adjunct al autoritatii este este Marian Mihai Calin- varul fostului director general al CFR Marfa din era PD- Călin Graţian, in prezent vicepresedinte al grupului Grampet, demonstreaza preluarea controlului total al AFER de catre oamenii garantati de Gruia Stoica si Anca Boagiu.

Tupeu fără limite

ZIUAnews a semnalat de mai multe ori ca George Micu, protejatul şi favoritul Ancăi Boagiu şi fost manager privat al CFR SA în mandatul de ministru al Transporturilor a lui Relu Fenechiu, are un tupeu incredibil. In 2014, el a dat în judecată societatea CFR SA la Curtea de Arbitraj Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României pentru recuperarea unor drepturi băneşti din perioada cât a fost manager general al companiei.Practic, George Micu considera că mai are de încasat de la CFR SA suma de 101.232,05 de lei, adică circa 23.000 de euro.

Acum, insa George Micu s-a razgandit, si printr-un aranjament cu iz penal, vrea sa recupereze, prin instanta, de la CFR SA, nici mai mult, nici mai putin, de 800.000 de euro. Atunci, George Micu a dat în judecată CFR SA prin intermediul casei de avocaţi "Leaua şi asociaţii". Este aceeaşi casă de avocaţi pe care George Micu o angajase să reprezinte compania la procesele aflate pe rolul instanţelor, deşi CFR SA avea direcţie juridică.

Mai mult, protejatul Ancăi Boagiu, îl numise când era manager privat la CFR SA, în funcţia de director juridic, pe avocat de la "Leaua şi asociaţii"- Bogdan Albu. Practic, Micu s-a judecat cu CFR SA şi a fost reprezentat de un avocat de la "Leaua şi asociaţii", dar fara succes, pierzand fara drept de apel procesul ca urmare a unei prestatii impecabile a juristilor de la CFR SA.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE