Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Alexandru Nazare: Ponta nu știe ce minciuni să inventeze ca să mușamalizeze ca România va pierde 7 miliarde de euro

Postat la: 04.05.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Comunicat de presă. Vicepreședintele PNL Alexandru Nazare, membru al Comisiei pentru Afaceri Europene din Camera Deputaților, condamnă declarațiile premierului Ponta referitoare la blocajul în absorbția fondurilor europene ca urmare a anchetelor DNA.

"Ponta crede că poate găsi la infinit țapi ispășitori pentru propria incompetență și iresponsabilitate la guvernare. Dacă în domeniul fondurilor europene până de curând vinovată era celebra "grea moștenire", premierul și-a dat seama că la trei ani de guvernare are nevoie de o scuză nouă și a găsit de cuviință să acuze anchetele DNA. Dacă acum trei ani de zile era nemulțumit că DNA nu anchetează suficient pretinsele fraude cu fonduri europene, Ponta crede acum că procurorii DNA nu se pricep de fapt la mecanismele pe care le implică utilizarea acestor bani. De fapt, Ponta nu știe ce minciuni să mai inventeze pentru a mușamaliza dezastrul pierderii a cel puțin 7 miliarde de euro la sfârșitul anului.", a declarat Alexandru Nazare.

Deputatul PNL reamintește faptul că în momentul de față România are probleme grave pe aproape toate programele operaționale finanțate din bugetul UE 2007-2013 și nu a demarat niciun proiect din alocarea 2014-2020. "POSDRU și POSCCE au plățile întrerupte și urmează a fi suspendate. OLAF-ul investighează mai multe proiecte finanțate prin POS Mediu. Pe primele 3 luni ale anului pentru patru programe nu s-au trimis deloc facturi la decontat la Bruxelles (POSDRU, POSCCE, POS Transport și POS Mediu), iar valoarea facturilor trimise pe celelalte 3 programe a totalizat abia 170 de milioane de euro, în condițiile în care până la finele anului ar trebui să ajungem la 9 miliarde de euro. La această situație contribuie din plin și harababura instituțională de la Ministerul Fondurilor Europene, unde pe lângă un ministru nou și neexperimentat avem și doi secretari de stat noi", a conchis Alexandru Nazare.

Departamentul de comunicare al PNL

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE