Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












O nou studiu spulberă veganismul: Consumul de carne ajută la funcționarea corectă a creierului

Postat la: 25.04.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

O dietă sănătoasă şi echilibrată este asociată cu o mai bună sănătate a creierului şi cu bunăstarea mintală, sugerează un nou studiu citat miercuri de DPA/PA Media.

Cercetarea, efectuată de oameni de ştiinţă din Marea Britanie, aduce noi informaţii referitoare la modul în care preferinţele alimentare nu influenţează doar sănătatea fizică, ci au un impact şi asupra sănătăţii creierului. O dietă echilibrată - care a inclus o cantitate echilibrată de legume, fructe, cereale, nuci, seminţe, leguminoase, lactate, ouă şi peşte în cantităţi moderate - a fost asociată cu o sănătate mintală mai bună.

Potrivit constatărilor, o alimentaţie echilibrată a fost, de asemenea, asociată cu funcţii cognitive superioare şi chiar cu o cantitate mai mare de materie cenuşie în creier - care influenţează inteligenţa - prin comparaţie cu persoanele care urmează o dietă mai puţin variată. Autorul principal al studiului, profesorul Jianfeng Feng de la Universitatea Warwick din Anglia, a subliniat importanţa adoptării de timpuriu în viaţă a unor preferinţe alimentare sănătoase. În cadrul studiului, preferinţele alimentare ale unui număr de 181.990 de participanţi la programul UK Biobank au fost analizate în raport cu o serie de examinări fizice.

Preferinţele alimentare ale fiecărei persoane au fost colectate prin intermediul unui chestionar online şi repartizate de echipa de specialişti în zece grupuri (cum ar fi alcool, fructe sau carne). Subiecţii au fost împărţiţi în patru grupuri, respectiv cu alimentaţie: fără amidon sau cu un conţinut redus de amidon (subtipul 1), vegetariană (subtipul 2), bogată în proteine şi cu un conţinut redus de fibre (subtipul 3) şi echilibrată (subtipul 4). Un tip de inteligenţă artificială, învăţarea automată, i-a ajutat pe cercetători să analizeze setul mare de date colectate.

Potrivit constatărilor, persoanele cu o dietă echilibrată au prezentat o sănătate mintală mai bună şi funcţii cognitive superioare în raport cu celelalte trei subtipuri. Studiul, publicat în Nature Mental Health, sugerează de asemenea necesitatea unei modificări treptate ale alimentaţiei, în special în cazul persoanelor obişnuite cu alimente gustoase, însă cu deficit nutriţional. Prin reducerea treptată a aportului de zahăr şi de grăsimi oamenii pot observa că reuşesc să facă în mod natural tranziţia către alimente mai sănătoase, au notat cercetătorii.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE