Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Nuțu Cămătaru și-a făcut IFN după ce a văzut ce dobânzi se practică. Ce recupera el inainte era "pistol cu capse"!

Postat la: 27.03.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

IFN-urile din România practică dobânzi între 7000% și 8000%, sustine senatorul PSD Daniel Zamfir, care a adăugat că celebrul Nuțu Cămătaru și-a făcut IFN, când a văzut ce dobânzi practică aceste instituții financiare nebancare.

"Există IFN-uri în România care practică dobânzi între 7000% și 8000%. Da, ați auzit bine. Vedeți de ce v-am zis că stați jos. Există IFN-uri care practică dobânzi de 69.000%. Faptul că această piață a rămas așa, că oamenii nu erau avertizați, că nu li se spunea cât este dobânda.

Știți că Nuțu Cămătaru și-a făcut IFN? Pe bune are IFN. Nuțu Cămătaru, care dădea bani la negru cu camătă și risca închisoare, văzând cam de dobânzi practică IFN-urile a intrat omul în legalitate. Nu e o glumă, este o realitate și atunci am stabilit să plafonăm dobânzile la IFN-uri.

Am înțeles că piața este liberă, dar piața liberă nu trebuie să se transforme în junglă", a explicat Daniel Zamfir. Senatorul PSD a punctat că prin acest act normativ "s-a închis un cerc legislativ care protejează oamenii de abuzurile instituţiilor de creditare", început cu Legea dării în plată şi Legea leasingului.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, în calitate de for legislativ decizional, proiectul de lege privind protecţia consumatorilor care se referă la plafonarea dobânzilor anuale efective la instituţiile financiare nebancare şi la limitarea creanţelor pe care le solicită recuperatorii.

Proiectul de lege privind protecţia consumatorilor cu privire la costul total al creditării şi la cesiunea de creanţe a fost adoptat cu 172 de voturi "pentru", 81 "împotrivă" şi trei abţineri.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE