Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Bulgaria nu își va închide granițele în fața valului de refugiați din primavara

Postat la: 12.02.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Viceprim-ministrul bulgar Rumiana Bașvarova a declarat joi că țara sa nu intenționează să-și închidă granițele în fața refugiaților, după o întâlnire cu comisarul european pentru migrație Dimitris Avramopoulos. "Noi nu intenționăm să modificăm regimul frontierelor noastre", a spus Bașvarova într-o conferință de presă comună, răspunzând la o întrebare cu privire la posibila închidere a granițelor țării.

În practică, Bulgaria efectuează un control de 100% al frontierelor sale cu Turcia și Grecia, iar acest lucru este probabil "cel mai strict control efectuat de o țară europeană", a notat Bașvarova, care este de asemenea ministru bulgar de interne. Mai mult decât atât, Bulgaria nu numai că îi verifică pe cei care intră în țară, dar de asemenea efectuează interviuri suplimentare, a mai spus ea. În același timp, ministerul pe care îl conduce arestează imigranții ilegali în interiorul țării și în apropierea graniței cu Serbia, a adăugat Bașvarova.

Comentând întâlnirea ei cu Avramopoulos, Bașvarova a declarat că ei au fost de acord că sunt necesare soluții comune la nivel european, deoarece soluțiile regionale nu au condus la rezultatul dorit. La rândul sau, Avramopoulos a declarat că Bulgaria este într-o poziție strategică, vecină cu Turcia și Serbia, iar țara are o mare responsabilitate în protejarea granițelor externe ale Uniunii Europene. Potrivit datelor furnizate de Agenția de Stat pentru Refugiați din Bulgaria, 59.883 de străini au cerut azil în Bulgaria începând din 1993. Printre aceștia, 11.081 au cerut azil în 2014 și 20.391 în 2015, notează Xinhua.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE