Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Microsoft va stoca in Germania datele clientilor europeni, pentru a-i proteja de spionajul american

Postat la: 11.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Microsoft a anuntat ca datele clientilor europeni vor fi stocate in doua noi centre de date din Germania care vor fi functionale de la final de 2016, anuntul fiind unul extrem de important. Indirect, Microsoft isi recunoaste neputinta in a proteja datele clientilor sai in fata spionajului american si a programelor intense dezvaluite de Edward Snowden, scrie Financial Times.

Clientii care vor sa pastreze datele din cloud la aceste centre vor plati suplimentar, iar centrele vor fi gestionate de Deutsche Telekom. E de asteptat ca si alte companii americane sa urmeze exemplul, fiindca altfel clientii europeni isi vor pierde increderea in siguranta stocarii in cloud. Centrele vor fi create in doua orase: Frankfurt si Magdeburg, urmand a fi total sub controlul diviziei T-Systems a Deutsche Telekom. Este o miscare extrem de importanta, fiindca in acest fel agentiile americane de spionaj nu vor mai avea acces facil la datele companiilor de pe continent.

Decizia intervine pe fondul unor nemultumiri crescande ale europenilor fata de grupurile americane de tehnologie care sunt suspectate ca exploateaza in mod abuziv datele personale ale clientilor europeni. Dezvaluirile repetate din ultimii doi ani, legate de amplele programe de spionaj ale agentiei NSA, nu au facut decat sa sporeasca gradul de ingrijorare in randul companiilorr europene. Financial Times scrie ca suntem in fata unui moment de cotitura fiindca este prima oara cand un grup american atat de mare isi recunoaste inabilitatea de a proteja datele clientilor europeni in fata agresivitatii agentiilor americane de securitate.

Urmarea va fi ca in Europa tot mai multi clienti locali vor solicita o strategie similara din partea altor mari companii americane si nu va fi suficient ca aceste companii sa isi construiasca propriile centre de date in Europa (lucru care se intampla deja). Europenii vor dori cu siguranta ca centrele de date sa fie, ca in cazul celor doua ale Microsoft, gestionate de companii din tarile unde aceste centre vor fi dezvoltate.

Compania germana T-Systems va fi administrator al acestor centre si angajatii Microsofr nu vor avea acces la date fara permisiunea companiei germane. Mai mult, in acest parteneriat, Microsoft nu va mai trebui sa raspunda direct unor cereri guvernamentale privitoare la datele stocate in aceste centre, ci solicitarile vor trebui trimise autoritatilor germane. Germania este faimoase pentru legile stricte de protectie a datelor persoanle si pentru autoritatile extrem de stricte care le gestioneaza.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE