Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Premieră nationala: Un bărbat cu inimă artificială va primi una adevărată

Postat la: 11.02.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Bărbatul în vârstă de 44 de ani care în urmă cu un an a primit o inimă artificială, va primi astăzi o inimă adevărată. Operaţia este o premieră naţională şi va fi efectuată astăzi la Târgu-Mureş.

O echipă de medici de la IUBCvT condusă de doctorul Cosmin Opriş, medic specialist chirurgie cardiovasculară s-a deplasat azi-noapte la Timişoara pentru a preleva un cord de la un pacient de 27 de ani aflat în moarte cerebrală. În această dimineaţă în jurul orei 8 cordul a fost urcat într-un elicopter SMURD şi în jurul orei 10 trebuie să ajungă la Târgu-Mureş.

Operaţia va începe imediat după ce cordul va ajunge în Târgu-Mureş. Beneficiarul acestei inimi sănătoase este un pacient în vârstă de 44 de ani din Suceava, care în urmă cu un an şi o lună a primit o "inimă artificială", mai exact i-a fost implantat un dispozitiv de asistare a circulaţiei. Această operaţie este o premieră naţională, deoarece acum va primi un cord sănătos, după ce timp de un an a trăit cu acel dispozitiv. Potrivit adevarul.ro, pacientul este deja pregătit, iar operaţia s-ar încheia în jurul orei 14.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE