Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Protestul detinutilor. Gardienii acuza televiziunile de manipulare

Postat la: 14.07.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

In jumatate din inchisoarile din Romania au avut loc proteste in aceasta saptamana, iar unele televiziuni au pus urmatoarea intrebare: de ce nu exista manifestatii si la Jilava? Drept raspuns, gardienii denunta manipularea mediatica si prezinta situatia din teren.

Sindicatul National al Lucratorilor de Penitenciare (SNLP) sustin ca nu e vorba, de fapt, de revolte, intr-un comunicat publicat pe site. Reprezentantii gardienilor din inchisori amintesc faptul ca, exceptand Penitenciarului Poarta Alba, nu au fost inregistrate inca proteste in unitati care includ regimurile semideschis si deschis.

"Sistemul progresiv de executare a pedepselor isi spune, iata, cuvantul. Sunt conditii grele de munca si de detinere in penitenciare (nu doar in Romania), dar sunt si multe lucruri de pierdut pentru detinutii de la semideschis", potrivit sursei citate. SNLP abordeaza si un alt subiect: modul in care televiziunile cu patroni incarcerati abordeaza subiectul.

"Daca intr-o unitate ca Jilava detinutii ar fi torturati cum spun Rares Bogdan (realizator Realitatea TV - n.red.) si altii, ce i-ar fi impiedicat sa se alature protestelor? Si totusi nu o fac, iar asta strica planuri. Tot sistemul trebuie incendiat si fortata amnistia, fara sa se ia in calcul ca se poate obtine exact efectul invers. Patronii de trusturi trebuie extrasi, pana nu li se adauga alte condamnari. Ceilalti detinuti nu conteaza, folosesc scopului. Ca doar nu o sa se catere Voiculescu si (Maricel) Pacuraru pe puscarie ca sa fie preluati de televiziunile credincioase...

In inconstienta lor, cateva televiziuni nu fac altceva decat sa incite la producerea unor revolte, nefiind satisfacute de nivelul protestelor in derulare. Nemultumirea ca la Jilava nu se intampla nimic si ca oamenii (salariati sau custodiati) isi desfasoara viata normal, cu usile deschise conform regimului si cu sutele de activitati care se organizeaza zilnic si in care sunt implicati majoritatea detinutilor, impinge catre gesturi necugetate", se arata in comunicatul citat.

De asemenea, reprezentantii gardienilor precizeaza ca in fata penitenciarului Jilava se afla un car al televiziunii Antena 3 si dau de inteles ca trusturile media ar fi in spatele inflamarii protestelor detinutilor.

"Chiar in acest moment, in fata intrarii in unitatea susmentionata, sta plantat provocator un car de la Antena 3 si asteapta. Desi este liniste. Ce asteapta? Pai fie sa se intample ceva anuntat, fie ceva provocat. Ca doar nu disloci si plantezi o echipa intreaga fara motiv. In scurt timp se vor mai alatura cel putin doua echipe. Mai lipsesc cateva imagini transmise din fata unitatii in direct si un indemn din partea unui moderator pentru detinutii din Jilava: procedati va rog la incendiere!", se mai arata in comunicat.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE