Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Senat: A inceput sedinta solemna dedicata Zilei Nationale. Participa prim-ministrul Dacian Ciolos si fostul presedinte Emil Constantinescu

Postat la: 02.12.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

In sala de plen a Senatului a inceput miercuri, la ora 16.00, o sedinta solemna dedicata Zilei Nationale de 1 Decembrie, la care participa fostul presedinte al Romaniei Emil Constantinescu, precum si premierul Dacian Ciolos impreuna cu mai multi ministri. Sedinta a fost deschisa cu interpretarea Imnului National.

In sala sunt prezenti veterani si reprezentanti ai Bisericii Ortodoxe, precum si ai corpului diplomatic. De asemenea, participa si presedintele Curtii de Conturi, Nicolae Vacaroiu, si Avocatul Poporului, Victor Ciorbea. Pe bancile mai multor senatori se afla drapele. "Am stabilit detaliile referitoare la sedinta solemna a Senatului dedicata marcarii Zilei Nationale. Va pot informa ca la sedinta si-au confirmat prezenta prim-ministrul si cea mai mare parte a membrilor Guvernului. Presedintele Romaniei, prin Cabinet, a transmis ca are un program incarcat si nu poate sa participe. Vor participa, de asemenea, fostul presedinte Emil Constantinescu si reprezentantii celor mai importante institutii ale statului roman - Curtea Constitutionala, Curtea de Conturi, Consiliul Legislativ s.a.", a precizat Tariceanu joi, dupa sedinta Biroului permanent al Senatului.

El a respins informatia potrivit careia Senatul ar organiza o receptie cu prilejul Zilei Nationale. "N-a fost vorba de niciun fel de receptie. Cred ca cei din presa ar face mai bine sa se informeze corect si sa nu preia informatii necontrolate. Nu invitam pe nimeni la nicio cupa de sampanie. O sa facem sedinta solemna", a spus Tariceanu. Potrivit acestuia, in plen va lua cuvantul cate un reprezentant al fiecarui grup senatorial. De asemenea, Tariceanu a precizat ca nu stie de ce fostul presedinte Ion Iliescu a renuntat sa mai participe la sedinta solemna, iar din partea lui Traiain Basescu nu exista nicio motivare scrisa a absentei sale.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE