Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Petrom a mai închis 200 de sonde

Postat la: 14.08.2015 - 13:41 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Gabriel Selischi, membru in Directoratul Petrom, responsabil cu Upstream, Petrom a inchis 200 de sonde onshore, in prima jumatate a acestui an, pentru ca erau nerentabile iar "in actualul context, pierdeam bani acolo".

Petrom are, in total, circa 9.000 de sonde in tara. Multe dintre acestea sapa in zacaminte care sunt aproape de terminare sau care mai au rezerve, dar la adancime mare, asa ca exploatarea lor nu ar fi rentabila economic din motive de costuri. In a doua parte a anului, Petrom se va concentra pe executarea a 1.000 de lucrari de reparatii capitale la sonde si forarea a 70 de sonde noi.

De asemenea, vor continua forajele la sondele de mare adancime, peste 5.000 de metri, in parteneriat cu alte companii petroliere de anvergura internationala, precum Repsol, pentru impartirea riscurilor comerciale. Petrom a inregistrat in primul semestru un profit EBIT (inainte de dobanzi si taxe) de 695 milioane lei din operatiunile upstream (explorare si productie), fata de 2,2 miliarde de lei in perioada corespunzatoare a anului trecut.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE