Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Bucureștiul e pe punctul de a PIERDE organizarea meciurilor de la EURO 2020: "Dosarul are niște obligații pe care statul român și le-a asumat"

Postat la: 05.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Sursa foto: business-review.eu

În septembrie 2014, Bucureștiul a obtinut dreptul de a organiza patru meciuri la Campionatul European din 2020, trei din faza grupelor și unul din optimile de finală. În acest sens, autoritățile s-au angajat la demararea unor ample proiecte de dezvoltare a infrastructurii, precum o autostradă care să lege Bucureștiul de Nădlac, sau o magistrală de metrou care să lege Aeroportul Internațional Henry Coandă de Național Arena. De asemenea, autoritățile trebuie să modernizeze stadioanele Ghencea, Giulești și Ștefan cel Mare. De atunci însă, investițiile au întârziat să apară. 

Fostul președinte al Federației Române de Fotbal și membru al Comitetului Executiv al UEFA, Mircea Sandu, susține că Bucureștiul ar putea pierde dreptul de a mai organiza meciurile de la CE 2020.

"Au trecut un an si doua luni de cand am aprobat in Comitetul Executiv la UEFA si nu vad sa se fi intamplat ceva acolo. Dosarul ala are niste obligatii foarte clare, pe care statul roman prin guvernul Romaniei si le-a asumat si nu am vazut nimic intr-un an si doua luni de zile. Noi facem stadion la Targu Jiu... Hai sa va spun: erau 5 orase mari desemnate de Guvern sa fie fan-zone: Timisoara, Craiova, Iasi, Cluj, Constanta. Te obliga dosarul de candidatura sa ai 5 orase care sa fie fan-zone in care sa dezvolti, sa promovezi, sa faci niste investitii", a spus Mircea Sandu la Digisport.

Fostul oficial a nominalizat și care erau investițiile prioritare pentru România, în vederea organizării partidelor de fotbal de la Euro 2020.

"In primul rand, cele 4 stadioane din Bucuresti care trebuiau sa gazduiasca antrenamentele pentru cele 4 meciuri trebuie sa fie la 4 stele. Noi am desemnat stadioanele Steaua, Dinamo, Rapid si Tineretului (Arcul de Triumf - n.red.). Trebuie sa aiba tribunele acoperite. In plus, in Bucuresti trebuie facut metroul de la aeroport pana in centru, pana in 2019. Trebuie facuta autostrada Bucuresti - Nadlac", a mai spus fostul șef al FRF.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE