Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cupa Mondială de rugby 2015. Australia s-a calificat în semifinale, în dauna Scoției, cu ajutorul arbitrajului

Postat la: 20.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Instanța mondială a sportului cu balonul oval World Rugby, a recunoscut, luni, că arbitrul sud-african Craig Joubert a greșit când a acordat lovitura de pedeapsă care a permis Australiei să câștige meciul cu Scoției cu scorul de 35-34, duminică, pe Twickenham, în sferturile de finală ale Cupei Mondiale 2015, potrivit Agerpres.

''Decizia potrivită era acordarea unui grămezi cu introducere a balonului din partea Australiei'', a notat World Rugby. Joubert a considerat că o pasă înainte a unui scoțian a fost preluată din poziție de ofsaid de un coechipier, a dictat lovitură de pedeapsă pentru Australia, transformată de Bernard Foley, în minutul 78 al meciului.

Potrivit imaginilor vizionate de Comisia de arbitraj, un australian a atins balonul înainte ca acesta să fie prins de scoțian, care a fost penalizat ulterior.
World Rugby a amintit că apelarea la arbitrajul video (TMO) este rezervată doar la validarea eseurilor și la depistarea brutalităților.

Potrivit World Rugby, este primul incident serios de arbitraj în cele 44 de meciuri jucate la Cupa Mondială din Anglia și Țara Galilor.

Arbitrul Joubert a părăsit imediat terenul după fluierul final, fără a mai strânge mâinile jucătorilor, cum este obișnuința. ''Poate avea nevoie să meargă repede la toaletă, cine știe?'', a spus Brett Gosper, directorul general la World Rugby, luni, la BBC radio.

Craig Joubert nu este criticat pentru prima dată. El a condus finala Cupei Mondiale din 2011, câștigată de Noua Zeelandă cu 8-7 în fața Franței, iar arbitrajul său a fost contestat de membrii echipei Franței. Aceștia i-au reproșat faptul că nu ar fi acordat mai multe penalități în favoarea lor în ultimele 20 de minute ale meciului, precizează AFP.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE