Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Dan Petrescu a cordat un interviu în care a vorbit despre reperele sale ca jucător. Care a fost cel mai important gol

Postat la: 01.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Sursa foto: gettyimages.com

Fostul internațional român Dan Petrescu a acordat un interviu siteului oficial FIFA în care a vorbit despre reperele carierei sale ca jucător. Cel mai important moment pentru Dan Petrescu a fost Cupa Mondială din 1994, când tricolorii au disputat sferturile de finală.

"Ca echipă, victoria în fața Argentinei ar trebui să fie cel mai memorabil moment pentru noi, pentru că am jucat bine ca echipă și am învins finalista turneului precedent. Individual însă, aș scoate în evidență meciul cu SUA, pentru că am și marcat

Uitându-ne în trecut, unii spun că am fost marea surpriză a Cupei Mondiale din 1994. În realitate, eram de bătut. Aceea a fost Generația de Aur a fotbalului românesc. Am avut un lider extraordinar în persoana lui Gică Hagi, iar ceilalți jucători erau toți foarte talentați.

Sincer, am pornit la Cupa Mondială cu speranțe de a juca finala. Și am jucat la nivelul așteptat întreaga campanie. Dacă am fi câștigat la lovituri de departajare în fața Suediei, am fi ajuns în primii patru și am fi jucat împotriva Braziliei. Ținând cont de forma în care eram, putea cineva să spună cu siguranță că nu vom bate Brazilia?", a spus Dan Petrescu.

Antrenorul echipei Jiangsu Sainty a vorbit și despre golurile marcate la echipa națională, recunoscând că cel marcat împotriva Angliei, la Cupa Mondială din 1998, a fost cel mai important.

"Am înscris multe goluri la echipele de club și am avut și 12 goluri la națională, dar cel împotriva Angliei a fost special. În acel moment jucam în Premier League și eram conștient de valoarea jucătorilor pe care îi aveam în față".

În finalul interviului, Petrescu a vorbit și despre preliminariile Campionatului Mndial de fotbal din 2018.

"A trecut prea mult timp de când nu am mai văzut lumina reflectoarelor la o Cupă Mondială. Echipa a impresionat în preliminariile pentru Euro și am ajuns pe locul 7 în lume. Sper ca această echipă să ne ducă în Rusia și să marcheze revenirea României la o Cupă Mondială după două decenii", a concis "Bursucul".

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE