Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












FORMULA 1. Lewis Hamilton a câștigat la Silverstone și s-a apropiat la patru puncte de Rosberg în clasamentul general

Postat la: 10.07.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Lewis Hamilton (Mercedes) s-a impus astăzi, pe teren propriu, în Marele Premiu al Marii Britanii, a zecea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, după o cursă pe care a condus-o din primul până în ultimul tur.

Ploaia a afectat debutul cursei, startul fiind dat sub safety car, care a rămas pe circuit cinci tururi. Imediat după ce mașina de siguranță a părăsit circuitul, Hamilton s-a distanțat de urmăritori și a câștigat fără probleme. În spate a avut loc un duel interesant pentru poziția a doua între Nico Rosberg (Mercedes) și Max Verstappen (Red Bull). Olandezul a trecut de liderul clasamentului general în turul 16, dar neamțul a revenit în turul 39, a trecut din nou pe locul secundunde a și încheiat cursa.

Totuși, în ultimele tururi, Rosberg a avut o defecţiune la cutia de viteze și a fost informat prin radio să evite utilizarea treptei a șaptea, lucru interzis de regulament. Acest aspect va fi investigat, iar germanul ar putea fi sancționat. Verstappen a urcat pe ultima treaptă a podiumului, pe celelalte poziții care au adus puncte terminând, în ordine, Daniel Ricciardo (Red Bull), Kimi Raikkonen (Ferrari), Sergio Perez, Nico Hulkenberg (ambii de la Force India), Carlos Sainz (Toro Rosso), Sebastian Vettel (Ferrari) și Daniil Kvyat (Toro Rosso). În clasamentul general conduce în continuare Rosberg, cu 171 p. La doar patru puncte în spate este Hamilton, al treilea fiind Raikkonen, cu 106 p. Următoarea etapă a sezonului, Marele Premiu al Ungariei, va avea loc pe 24 iulie, pe „Hungaroring".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE