Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Formula 1. Tranzacție la nivel înalt. Renault va cumpăra echipa Lotus

Postat la: 28.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Producătorul de automobile Renault şi compania Gravity Motorsports, afiliată fondului de investiţii Genii Capital şi care deţine Lotus, au semnat o scrisoare de intenţie, cu privire la achiziţia echipei de Formula 1 de către constructorul francez, informează Mediafax, care citează motorsport.com.

"Grupul Reanult şi Gravity Motorsports, afiliată Genii Capital SA, au plăcerea să anunţe semnarea unei scrisori de intenţie cu privire la potenţiala achiziţie de către Renault a unui pachet de acţiuni care să asigure controlul Lotus F1 Team. Semnarea acestei scrisori marchează primul pas al Renault către proiectul unei echipe de Formula 1 Renault pentru sezonul 2016, prelungind astfel cei 38 de ani de prezenţă a mărcii în cea mai importantă serie a motorsportului. Grupul Reanult şi Gravity vor lucra împreună în săptămânile următoare pentru a transforma această iniţiativă într-o tranzacţie definitivă, cu condiţia îndeplinirii tuturor obligaţiilor între acestea şi alte părţi interesate", se arată într-un comunicat al Renault.

Lotus, cu sediul la Enstone, se află în insolvenţă. Fiiscul britanic i-a deschis un process pentru taxe neachitate de aproximativ 900.000 de lire sterline (1,2 milioane de euro).

Potrivit presei internaţionale, Renault a decis să rămână în Formula 1 şi să preia o echipă, după ce a primit asigurări de la administratorul drepturilor comerciale ale Marelui Circ, Bernie Ecclestone, că va fi tratată ca un team istoric, cu o contribuţie importantă la dezvoltarea acestui sport, ceea ce îi va aduce venituri suplimentare din partea Formula One Management.

Renault a furnizat motoare echipei Red Bull în ultimii şase ani, iar în perioada 2010-2013 austriecii au dominat Marele Circ, câştigând patru titluri mondiale la rând la constructori şi alte patru la piloţi, cu propulsorul francezilor.

În acest moment, Renault mai furnizează motoare doar pentru echipa Red Bull şi pentru "sora" mai mică a acesteia, Toro Rosso. Contractul este valabil până în 2016, dar va fi încheiat cu un sezon mai devreme.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE