Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Handbal feminin. România va întâlni Danemarca, în turneul preolimpic. Vezi componența grupelor

Postat la: 21.12.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Sursa foto: ihf.info

Echipa feminină de Handbal a României va juca pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio în turneul preolimpic 2, cu Danemarca, Muntenegru şi Uruguay. Din acestea primele două clasate vor obține calificarea la competiția găzduită de Brazilia.

"Este o grupă foarte grea, pe care o vom trata cu toată seriozitatea. Mai mult ca sigur vom organiza acest turneu. Aşteptăm ca iubitorii handbalui să ne fie alături, nu doar pentru că iubesc handbalul, ci şi pentru că e drumul spre Olimpiadă. Iar acolo, dacă ajungem, vom lupta pentru o medalie, de ce nu? Nu există un termen limită în care federaţia internaţională să ne anunţe dacă vom găzdui acest turneu preolimpic din care facem parte, dar cel mai probabil săptămâna viitoare vom afla. Avem dreptul prin regulament", a declarat Alexandru Dedu, pentru MEDIAFAX.

Componenţa turneelor preolimpice este următoarea:

Turneul 1: Olanda, Franţa, Japonia, Tunisia;
Turneul 2: România, Danemarca, Uruguay, Muntenegru;
Turneul 3: Polonia, Rusia, Suedia, Mexic.

Turneele preolimpice sunt programate în perioada 18-20 martie 2016. La Jocurile Olimpice de la Rio 2016 sunt deja calificate Brazilia (naţiune gazdă), Norvegia (campioană mondială 2015), Spania (vicecampionă europeană 2014), Angola (câştigătoarea turneului din Africa), Argentina (câştigătoarea Jocurilor Pan Americane) şi Coreea de Sud (câştigătoarea turneului din Asia). Acestor şase echipe li se vor alătura primele două clasate în fiecare din cele trei turnee preolimpice.

Reprezentativa României a câştigat, duminică, medalia de bronz a CM 2015, după ce a învins reprezentativa Poloniei, în finala mică, cu scorul de 31-22. Titlul mondial a revenit Norvegiei, care a învins în finala mare Olanda, cu scorul de 31-23.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE