Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Oficial. Anghel Iordănescu și-a luat adio de la naționala României. Când va fi anunțat următorul selecționer

Postat la: 27.06.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a susținut azi o conferință de presă la Casa Fotbalului, în care a anunțatplanul de acțiuni pe care administrația FRF le propune în perioada următoare.

"Așa cum v-am spus, după revenirea din Franța, ne-am rezervat câteva zile pentru a putea analiza situația, pentru a nu veni în fața suporterilor, a oamenilor din fotbal și a dumneavoastră cu discursuri de conjunctură.

Îmi pare foarte rău pentru toți suporterii echipei naționale care au sperat într-un parcurs mai bun sau mai spectaculos al echipei naționale. Am fost cu toții triști pentru că nu am putut face mai mult. Deși Vlad Chiricheș a vrut să se țină tare, vă spun cu toată sinceritatea că am văzut mai mulți jucători cu ochii în lacrimi după meci. Și-au dorit foarte mult să depășească faza grupelor, însă, așa cum s-a văzut, nu dorința a fost cea care ne-a lipsit, ci neputința efectivă de a fi la nivelul așteptărilor.

S-a văzut destul de clar că a existat un cumul de factori negativi care au condus la înfrângerea din meciul cu Albania: oboseala acumulată în meciurile contra Franței și Elveției, puțini dintre jucătorii noștri evoluază constant la cluburile lor, cu atât mai puțin la un interval atât de mic de zile, iar acești băieți au crescut în condiții grele, fotbalul românesc le-a oferit foarte puțin, iar ei ne-au dat totul. Calificarea a fost performanța ambiției jucătorilor, a echipei în sine, nu a unor staruri sau jucători providențiali.

Ca președinte al Federației Române de Fotbal, vreau să îi asigur pe toți suporterii că am făcut în acești doi ani tot ceea ce a depins de noi pentru ca echipa națională să beneficieze de toate condițiile pe care le-am putut acoperi. Nu vreau să reiau ce am găsit în urmă cu doi ani. În aceste condiții, toată responsabilitatea pentru îndeplinirea obiectivului revine în sarcina staff-ului tehnic.

Îi mulțumesc domnului Anghel Iordănescu pentru faptul că și-a asumat o mare responsabilitate într-un moment în care era nevoie, îi mulțumesc că ne-a dus la Campionatul European și îmi doresc ca dumnealui să rămână într-un rol în cadrul Federației Române de Fotbal. Până la finalul Campionatului European vom anunța numele noului selecționer. Suntem deschiși atât unei variante de antrenor străin, cât și român. Important este ca acesta să se înscrie în profilul pe care l-am schițat noi, să aibă peste zece ani de experiență, să aibă trofee în palmares și să fie motivat să ducă echipa națională la Mondial după 20 de ani de pauză.

Mai mult de această calificare, prima după opt ani de pauză și singura în ultimii 15 ani, nu s-a putut. Pentru că nu poți acoperi cu toată dăruirea din lume și cu toate sacrificiile administrative posibile, în câteva luni, un deșert de peste două decenii.
În urma procesului de analiză tehnică și financiară pe care l-am avut alături de colegii mei și de alți oameni de fotbal din afara federației am ajuns la un set de soluții pe care le aveam în vedere și care, o dată mai mult, se dovedește că nu mai pot fi amânate. Aceste propuneri vor fi înaintate spre aprobare Comitetului Executiv în cadrul următoarelor ședințe:

Vom ataca direct probleme reale la nivelul Ligii I: în baza unui nou manual de licențiere, echipele aflate în insolvență vor fi depunctate, nu vor putea evolua în Cupa României și în play-off, iar ulterior vor fi retrogradate în al treilea sau ultimul eșalon, 10% din suma de transfer pe care cluburile o încasează va trebui investită în centrul de copii și juniori, va exista un control strict din partea FRF în cazul acestor sume, precum și în cazul banilor proveniți de la UEFA, vom consulta cuburile din Liga I și Liga 2 pentru a găsi varianta optimă de reintroducere a obligativității centrelor de juniori, până în toamnă vom mai deschide două centre de excelență și tot din toamnă vom da drumul filozofiei de antrenament, o strategie-manual aplicată fiecărei categorii de vârstă care a lipsit cu desăvârșire din România.

De asemenea, tot profitul din cumpărarea de bilete pe care FRF îl va realiza în urma organizării meciurilor echipei naționale în preliminariile Campionatului Mondial din 2018 se va direcționa către dezvoltarea fotbalului juvenil. Și nu generic, ci, la fiecare meci, vom desemna un proiect punctual, despre care fanii să știe că l-au finanțat prin prezența lor pe stadion.

Le mulțumesc foarte mult tuturor suporterilor care au fost alături de noi în calificări și la EURO, tuturor celor care au participat la toate proiectele pe care le-am inițiat pentru a-i readuce alături de fotbalul românesc", a declarat Burleanu, potrivit frf.ro.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE