Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Suspendări record pentru kaiaciștii și canoiști dopați

Postat la: 14.12.2016 - 10:29 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Agenţia Naţională Antidoping (ANAD) i-a înştiinţat pe membrii lotului de kaiac canoe al României de suspendările dictate în urma scandalului de dopaj izbucnit în acest an. În luna mai, toţi componenţii lotului de kaiac canoe au fost depistaţi pozitiv cu meldonium şi au pierdut dreptul de a participa la Jocurile Olimpice de la Rio.

Lista suspendărilor:
1 an: Ionuţ Mitrea - kaiac simplu
2 ani: Elena Meroniac - kaiac dublu, Constantin Mironescu, Ilie Turceag - canoe 4
2 ani şi 6 luni: Liviu Dumitrescu - canoe dublu
4 ani: Petruş Gavrilă, Nicolae Burciu - canoe 4
8 ani: Traian Neagu - canoe 4 (a fost considerat omul din grupul sportivilor care a coordonat toată procedura de doping)

Până la finalul anului, sportivii pot face contestaţii la ANAD şi la Agenţia Mondială Antidoping (WADA). În cazul în care aceştia nu vor face apel, pedepsele dictate de ANAD vor intra în vigoare. În acelaşi caz vor fi dictate în săptămânile următoare şi sancţiunile pentru medicii lotului şi pentru cei doi antrenori implicaţi în cazul de dopaj. De altfel, Federația Română de Kaiac-Canoe a fost exclusă pentru un an din toate competițiile din cauza scandalurilor de dopaj în care au fost implicați românii în acest an. Dintre cei depistaţi pozitiv, Liviu Dumitrescu a fost multiplu campion mondial și european alături de Victor Mihalachi în barca de canoe dublu.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE