Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












TENIS

Update: Turneul Campionilor 2015. Djokovic este campionul campionilor. Nole şi-a luat revanşa în faţa lui Federer / VIDEO

Postat la: 22.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Novak Djokovic l-a învins pe Roger Federer în finala de la Turneul Campionilor şi este încununat campionul campionilor pentru al patrulea an consecutiv, reuşind o performanţă unică în istorie. Nole l-a învins pe Federer în două seturi, 6-3, 6-4.

Sârbul de pe locul 1 ATP şi-a luat revanșa în faţa elvețianului care i-a produs singura înfrângere din grupe și, după ce a reușit să se adune și să depășească înfrângerea din urmă cu câteva zile, a jucat un tenis de înaltă clasă și nu i-a dat șanse adversarului său.

În primul set, sârbul a reuşit să facă break-ul repede, la al doilea serviciu al adversarului său, iar pe sfârşitul setului a reuşit încă un break. În al doilea set jocul a fost mult mai strâns, iar după ce Federer a recuperat trei mingi de break, sârbul părea a fi demoralizat, dar a reuşit să-şi revină şi a câştigat actul secund făcând break-ul la ultimul serviciu al elveţianului de pe locul 3 ATP. 

Ultimul turneu important al anului în tenisul masculin va avea o finală de vis după ce Novak Djokovic (28 ani, locul 1 ATP) și Roger Federer (34 ani, locul 3 ATP), doi dintre cei mai buni tenismeni din ultimul deceniu, s-au calificat în ultimul act al competiției. Sârbul va încerca să își ia revanșa după înfrângerea suferită în grupă, în timp ce elvețianul arată o formă de zile mari și vrea al șaptelea titlu de campion al campionilor.

În prima semifinală, Djokovic, deținătorul titlului și principalul favorit, l-a învins fără drept de apel pe spaniolul Rafael Nadal, cu 6-3, 6-3. În al doilea meci de simplu al zilei, Federer s-a calificat în finală după ce a trecut de compatriotul său Stan Wawrinka cu scorul de 7-5, 6-3.

Nole și Federer se întâlnesc în finală pentru a doua oară la turneu, după ce au mai jucat odată în faza grupelor. Elvețianul s-a impus fără probleme, învingându-l în două seturi pe sârb cu scorul de 5-7, 2-6, după un meci în care Federer a făcut unul dintre cele mai bune jocuri din carieră.

Djokovic are patru titluri la Turneul Campionilor (2008, 2012, 20013, 2014), iar Federer șase (2003, 2004, 2006, 2007, 2010, 2011). Cei doi trebuiau să se înfrunte și în finala de anul trecut, dar Federer a declarat forfait. În 2012, Djokovic a dispus în ultimul act de elvețian cu 7-6 (6), 7-5. 

Marea finală este programată să se dispute, duminică, începând cu ora 20.00 pe arena O2 din Londra și va fi transmisă în direct de Digi Sport 2.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE