Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Frăţia trufelor din poliţia buzoiană activează şi în Camera Deputaţilor

Postat la: 09.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

ZIUAnews a semnalat recent ca dosarul baronului buzoian Cristinel Bîgiu a deschis noi piste pentru procurorii DNA prin faptul ca in stenogramele acestui dosar apar discurții despre partidele de vânătoare organizate de Asociația căutătorilor de trufe din România - ACTRU, organizație neguvernamentală cu sediul și conducere formală în București, pe b-dul. Lascăr Catargiu nr. 27.

În realitate, asociația este condusă de doi polițiști buzoieni, inspectorul Dragoș Neagu din cadrul SICE Buzău și comisarul șef din aceeași unitate de poliție Ionel Onel (vezi foto). „Centrul de comandă" al asociației este o vilă luxoasă din stațiunea buzoiană Sărata Monteoru deținută de soacra lui Dragoș Neagu. Din această locație, polițiștii dirijau comertul de tufe si, mai nou, de fructe de padure. Insa, controalele efectuate de catre reprezentantii Ministerului Afacerilor Interne privind implicare politistilor in afacerea cu trufe a fost musamalizat, asa ca asociatia isi continua activitatea fara nicio problema.

Protejata lui Panciu, comunicatorul şef al deputaţilor

ZIUAnews a descoperit ca printre membrii asociației se numara și Ovidiu Enea, șeful resurselor umane din TVR, fosta sa sotie Gabriela Enea, in prezent director al Directiei Comunicare si Relatii Publice din Camera Deputatilor. Cum ajuns sa fie implicate cei doi in afacerile cu trufe. Greu de precizat. Dar dovada ca Ovidiu si Gabriela Enea sunt membri ai Asociației căutătorilor de trufe din România - ACTRU o constituie declaratiile de avere si interese ale acestora (vezi documentele AICI si AICI). Potrivit informatiilor detinute de ZIUAnews, Gabriela Enea este protejata secretarului general al Camerei Deputatilor, Cristian Panciu, omul impus pe acest post de catre PSD, dar care de ceva vreme joaca si barca liberala.

Partenerul de afaceri al polițiștilor buzoieni, braconier cu acte în regulă

Alaturi de polițiști Dragos Neagu si Ionel Onel este membru fondator si Traian Burada, care este braconier cu acte în regula. Cu privire la acesta, Judecatoria Buzau a dispus în dosarul penal nr. 2541/200/2015 masura confisării speciale a armamentului utilizat în activitațile de braconaj. „În baza art. 5491 alin. 3 lit. b C. proc. pen., art. 112 alin.1 lit.f C. pen. dispune luarea masurii confiscarii speciale a pistolului de aparare marca Walther seria B007880, calibru 10 x 22T, precum si a 16 cartuse cu proiectil de cauciuc calibru 10 x 22T si doua tuburi de cartus cu proiectil de cauciuc calibru 10 x 22 T,depuse la Camera de Corpuri delicte din cadrul IPJ Buzau, conform procesului verbal seria AB nr. 0020278 din 01.09.2014, cu privire la suspectul BURADA TRAIAN. În baza art. 275 alin. 3 C. proc. pen., cheltuielile judiciare ramân în sarcina statului. Cu drept de contestatie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunțata în camera de consiliu, azi, 23.03.2015", se mentioneaza in incheiere finala a Judecatoriei Buzau.

Controlul de la Ministerul de Interne, paralizat de afacerea trufelor

Aparent lucratorii de poliție care ar trebui sa asigure un climat de legalitate la nivelul Inspectoratului de Poliție al Județului Buzău fie au uitat ce au menționat în fișa postului la capitolul obligații de serviciu, fie nu cunosc fapta de activitați de comerț incompatibile cu funcția. Aparent la Buzău orice politist poate înființa o entitate in scopul derularii de activitați comerciale, semna acte constitutive și derula afaceri aducătoare de profit în deplină liniște și crasă ilegalitate. În cazul de fața, întrucât ACTRU nu a depus niciodata declarațiile obligatorii la organele fiscale competente, toate activitățile sunt prestate la negru.

Pana acum controale de la Ministerul Afacerilor Interne nu au evidentiat nicio ilegalitate si ca atare, afacere cu trufe a politistilor buzoieni continua nestingherita. Trebuie subliniat ca activitățile polițiștilor căutători de trufe prin pădurile buzoiene contravin flagrant dispozițiilor Legii nr. 171/2010 și a Codului Silvic, legislația interzicând realizarea de săpături neautorizate în pădure sau recoltarea plantelor din pădurile statului fără achitarea taxelor cuvenite Romsilva și bugetului de stat. Pentru căutarea trufelor sunt utilizați câini special antrenați care pot ajunge și la prețul de 10.000 de euro exemplarul iar un kilogram de trufe exportat în Franța, Germania și Rusia ajunge și la 3000 de euro.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE