Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Aranjament parțial eșuat pentru alegerile de la COSR

Postat la: 05.10.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

ZIUAnews a semnalat in urma cu ceva timp ca fosta conducerea a Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR)- Alin Petrache- presedinte si Ioan Dobrescu- secretar general, sustinuti de ex-presedintele Octavian Morariu ajuns acum membru CIO, a regizat o serie de aranjamente prin care sa impuna o conducere de paie la forul olimpic roman ca sa poata controla in continuare tot ce misca in sportul romanesc.

Ca atare, pe 12 septembrie 2016, secretarul general adjunct Florin Misca a transmis catre toti membrii Adunarii Generale a COSR o adresa privind ordinea de zi pentru adunarea din 15 noiembrie 2016. La prima vedere, totul parea in regula si transparent, numai ca in adresa din 12 septembrie 2016, Florin Misca a strecurat o fraza care miroase de la o posta a aranjament ordinar: „Membrii COSR, persoane juridice vor comunica in scris pana la data de 30 septembrie 2016, propunerea nominala pentru reprezentare in Adunarea Generala de Alegeri". Adica sa se comunice in scris persoanele care vor participa la alegeri, cu o luna si jumatate inainte de data alegerilor, mai ales ca pe 17 octombrie 2016, orele 18.00, este ultima zi pentru depunerea candidaturilor? De ce? „Pentru ca tripleta Petrache- Morariu- Dobrescu vrea sa aiba timp sa traga sforile si sa faca aranjamentele de rigoare cu cei care vor vota. Practic, vor sa controleze alegerile", a precizat pentru ZIUAnews un fost mare campion olimpic si mondial al Romaniei.

Potrivit statutului controversat al COSR, vor putea vota noua conducere un numar de 123 de votanti, ceea ce inseamna 223 de puncte. Practic, in structura Adunării Generale a COSR se regăsesc 123 de membri, dar ponderea voturilor nu este egală. Astfel, se poate ajunge la un număr de peste 200 de voturi, mai exact la 223 pentru că statutul COSR prevede următoarele:

Un vot va avea o personalitate din cadrul Adunării şi o federaţie naţională recunoscută
De două voturi vor dispune federaţiile recunoscute de Comitetul Internaţional Olimpic
Trei voturi vor avea federaţiile prezente la JO, dar fără medalii
Patru voturi vor avea federaţiile prezente la JO, foruri care au performanţe

Ca atare, 17 federaţii vor avea câte patru voturi fiecare, 16 federaţii cate trei voturi, 13 federaţii naţionale recunoscute de CIO vor avea câte două voturi si alte 14 federaţii vor avea un singur vot. Insa, surpriza! Pana ieri, 4 octombrie, doar 16 reprezentanti ai federatiilor si entitatilor cu drept de vot au confirmat nominal prezenta la alegerile din 15 noiembrie 2016, ceea ce inseamna ca restul nu prea mai asculta de tripleta Morariu- Dobrescu-Petrache.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE