Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












FR de Lupte naturalizează patru sportivi care să reprezinte România la Jocurile Olimpice 2016

Postat la: 28.12.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Federația Română de Lupte vrea să naturalizeze patru sportivi din Rusia și Ucraina, pentru a concura pentru România la Jocurile Olimpice de la Rio 2016, a declarat, luni, pentru AGERPRES, președintele FRL, Răzvan Pîrcălabu.

Cei patru sportivi sunt: Albert Saritov (Rusia) la lupte libere, Evgheni Orlov (Ucraina) la greco-romane, Kateryna Sassa (Ucraina) și Kateryna Zhydachevska (Ucraina) la lupte feminin.

''Noi acum suntem avansați pentru naturalizarea unor sportivi. S-a dat o Ordonanță de Guvern pentru naturalizare și recent a promulgat-o președintele. Această ordonanță este inițiată de noi, de președinții de federații, și de COSR. Iar noi la federație avem dosarele pregătite pentru patru sportivi străini, un rus la lupte libere, Albert Saritov, un ucrainean la greco-romane, Evgheni Orlov, și două ucrainence la lupte feminin, Kateryna Sassa și Kateryna Zhydachevska. Toți patru sunt deja în România, se antrenează cu loturile noastre naționale și avem și dezlegările din partea federațiilor din Rusia și Ucraina. Cu excepția lui Orlov, unde nu avem fizic dezlegarea, dar este doar o formalitate pentru că avem deja acordul federației ucrainene'', a spus Pîrcălabu.

Pentru a ne reprezenta la Campionatele Mondiale, Europene și la turneele de calificare, cei patru sportivi au nevoie de buletin și rezidență în România, iar pentru Jocurile Olimpice este necesar pașaport.

''Dacă vom reuși să parcurgem toți pașii, atunci ne vom prezenta la turneele de calificare la Jocurile Olimpice cu ei. Sunt sportivi de foarte mare valoare, au confirmat deja pe plan internațional. Din momentul în care le facem buletin și rezidență în România, pentru că avem deja dezlegările federațiilor lor, ei se pot lupta la Campionatele Europene și Mondiale și la turneele de calificare pentru România. Am depus dosarele lor la MTS pentru avizare, iar din momentul în care au și pașaport românesc pot reprezenta România și la Jocurile Olimpice. Practic, în martie putem conta pe ei la Campionatele Europene și în aprilie la turneele de calificare la JO'', a adăugat el.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE