Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Iohannis: Este incalificabil ca cineva să-și bată joc de sportivi cu acel echipament contrafăcut

Postat la: 28.09.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Preşedintele Klaus Iohannis a tinut sa-i felicite si sa-i decoreze, marti, la Palatul Cotroceni, pe sportivii romani care au obtinut medalii la Jocurile Olimpice de vara de la Rio de Janeiro, dar si pe cei care i-au pregatit.

„Sportivii noștri merită recunoștința întregii țări pentru efortul depus la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Rio. Ei oferă o lecție de viață, un exemplu al tăriei de caracter. I-am felicitat astăzi pe olimpicii medaliați pentru munca depusă și pentru rezultatele obținute, care ne-au făcut mândri pe toți. Avem însă obligația să reconstruim viitorul sportului românesc, dacă vrem mai multe performanțe. Sportul trebuie să-și regăsească locul cuvenit nu doar în orarul școlar, ci și în viața de zi cu zi a copiilor", a declarat presedintele Romaniei.

Totodata, seful statului a spus că este incalificabil că echipamentul sportivilor români care au participat la Jocurile Olimpice a fost contrafăcut, spunând că responsabilii sunt "de toată jea". "Cum se poate comenta aşa ceva? Nu este revoltător că aceşti sportivi care majoritatea dintre ei au ajuns să aibă performanţă fiindcă ei au lucrat, familia a finanţat, să-şi bată cineva joc de ei până şi cu echipamentul? E incalificabil, dacă vrem să fim cinstiţi. Nici nu mi-am imaginat că se poate întâmpla aşa ceva. Responsabilii sunt de toată jena", a afirmat preşedintele.

Întrebat despre tragerea la răspundere a celor responsabili, preşedintele a spus că este problema altora, probabil a federaţiilor sau a COSR, însă faptul că se poate întâmpla aşa ceva este extrem de jenant şi revoltător. Mai mult, Klaus Iohannis a lansat si o afirmatie cu bataie lunga: „Ce s-a intamplat cu acel echipament si cine s-a ocupat de el? Pe cei care s-au ocupat nu-ii felicit. Dar totusi cine s-a ocupat?". Raspunsul a venit imediat de la canotoarele din barca de 8+1:" Nici noi nu stim!". Mai trebuie precizat ca la aceasta ceremonie a fost prezent si fostul presedinte COSR, Octavian Morariu, cel care a infiintat cu fostul secretar general Ioan Dobrescu firma care a furnizat echipamentul contrafacut.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE