Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Revoluție în Serie A. Federația Italiană de Fotbal a luat măsuri fără precedent

Postat la: 10.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Sursa foto: dhakatribune.com

Federația Italiană de Fotbal a adoptat din sezonul 2015/2016 o serie de măsuri care să contribuie la promovarea și protejarea jucătorilor autohtoni, potrivit site-ului oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal. Forul din Italia a impus astfel mai multe reguli între care cele mai importante se referă la numărul fix de jucători pe care trebuie să-l aibă o echipă profesionistă.

Din sezonul 2015/2016, loturile echipelor de Serie A vor cuprinde maxim 25 de fotbaliști profesioniști, dintre care 4 trebuie să fie crescuți în propria academie de juniori. În acest sezon, 2015/2016, s-a aprobat o derogare de la această regulă, și anume ca acești 4 juniori să fie crescuți nu neapărat la propria academie, ci la academii ale echipelor din Italia.

Din sezonul următor, 2016/2017, va fi obligatorie regula conform căreia vor fi în lot 8 jucători sub 21 de ani, 4 promovați de la propria academie și 4 de la o academie a altui club italian.

În ceea ce privește statutul jucătorilor crescuți în propria academie, aceștia trebuie să fi fost legitimați acolo cel puțin 36 de luni (3 ani) în perioada de vârstă 15-21 de ani.

Federația Italiană a dat permisiunea cluburilor din Serie A să folosească doi jucători extracomunitari, dintre care măcar unul trebuie să fi jucat două meciuri în ultimul sezon sau cinci cel puțin în total pentru echipa națională a țării lor.

În cazul fotbaliștilor extracomunitari, pentru ca aceștia să fie asimilați ca jucători aparținând comunității europene, e necesar ca ei să fi venit în Italia cu părinții, dar nu din rațiuni sportive și să aibă cel puțin 4 ani de școală în Italia.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE