Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Steaua - Villarreal 1-1. Gabi Tamaş, un mijlocaş solid şi o nouă galerie în peluză

Postat la: 30.09.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Steaua a reuşit să obţină un rezultat de egalitate, 1-1 pe Naţional Arena cu Villarreal, într-un meci pe care specialiştii îl vedeau foarte dezechilibrat în momentul tragerii la sorţi.

Vicecampioana României a reuşit să revină după ce Borre a deschis scorul rapid, apoi a avut momente în care a controlat meciul contra unui adversar amorţit. Chiar dacă lucrurile în Grupa L a Europa League s-au complicat după victoria lui Zurich în faţa lui Osmanlispor, punctul obţinut în faţa locului 4 din Primera Division dă moral înaintea "dublei" cu elveţienii.

Caracterizat recent drept "cel mai bun fundaş dreapta din România" de către directorul sportiv al Stelei, Gabi Tamaş a demonstrat contra spaniolilor că este o soluţie mult mai bună decât Gabi Enache. Veteranul vicecampioanei a jucat simplu, nu a ezitat să degajeze lung mingile dificile şi a reuşit să îndepărteze pericolul de pe flancul drept. "Tamaş a închis foarte bine jocul împreună cu Adi Popa, i-au obligat să întoarcă mingea, să nu aibă pătrunderi pe stânga lor", a remarcat după meci şi Mihai Stoichiţă, fost antrenor în Ghencea. În condiţiile în care Moke şi Mitrea pot fi soluţii pentru centrul apărării alături de Toşca, Reghecampf nu are motive să mai apeleze la Enache pe un post pe care Tamaş pare mult mai sigur.

A patra opţiune pentru ocupara unui post de mijlocaş central cu rol de închizător, Alexandru Bourceanu a semănat contra spaniolilor cu acel fotbalist care reuşea să se impună, prin prestaţii, drept unul dintre liderii echipei cu care Reghecampf câştiga două titluri consecutiv între 2012 şi 2014. De altfel, mijlocaşul care a făcut cel mai bun meci al său din acest sezon se poate lăuda cu o creştere a calităţii evoluţiilor în contextul în care concurenţii lui pe post sunt tot mai criticaţi. Pe teren, chiar dacă opoziţia lui Villarreal a fost palidă, Bourceanu s-a repliat şi a contribuit la fazele ofensive. Pasele sale lungi în diagonală cu Adi Popa şi-au atins de cele mai multe ori ţinta, iar la capitolul recuperări mijlocaşul a stat excelent.

Pentru prima dată după aproape doi ani, atmosfera de la meciurile Stelei de pe teren propriu a fost animată de ceva ce a semănat a galerie. Între cei 13.114 spectatori de pe primul inel al Naţional Arena au fost şi câteva sute de suporteri organizaţi într-o galerie care a fost cantonată în locul în care, înaintea conflictului cu CSA, stătea Peluza Nord. Încurajările lor au fost auzite şi remarcate de fotbalişti. "Se aud foarte bine şi asta se simte în jocul nostru, ne-au ajutat în momentele grele. Avem nevoie de ei", a spus la finalul meciului Adi Popa.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE