Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Curtea de Conturi: „CSM Bucureşti a efectuat, în 2014, plăţi ilegale de peste 100.000 de euro şi are datorii de circa 1.000.000 USD"

Postat la: 23.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Curtea de Conturi a Romaniei a inaintat pe, data de 14 iulie 2015, Consiliului General al Muncipiului Bucuresti raportul privind verificarile efectuate la Clubul Sportiv Municipal Bucuresti pentru activitatea de anul trecut. Verificarile auditorilor de conturi au evidentiat o multime de inginerii financiare regizate din banii publici de catre conducerea clubului sportiv finantat de municipalitate, in frunte cu directorul liberal Constantin Caliman.

Datorii neachitate de circa 1.000.000 USD, depasirea cheltuielilor aprobate cu circa 1.000.000 USD, plata nejuustificata a peste 100.000 de euro si achitarea cu intarziere a obligatiilor financiare catre bugetul de stat sunt cateva dintre neregulile descoperite de Curtea de Conturi a Romaniei la CSM Bucuresti, structura sportiva finantata din banii bucurestenilor. ZIUAnews va prezenta, in exclusiviate, raportul Curtii de Conturi a Romaniei privind jaful din banii publici descoperit la CSM Bucuresti.

Cheltuieli depăşite cu circa 1,000.000 USD

Auditorii Curtii de Conturi a Romaniei a descoperit ca, anul trecut, CSM Bucuresti, condus de catre liberalul Constantin Caliman, a efectuat „plata nejusticata a sumei totale de 457.749 de lei si angajarea sumei de 107.470 de lei de la titlul de cheltuieli „Bunuri si servicii"- articol bugetar 20.01.09 „Materiale si servicii cu caracter functional", prin utilizarea sumei de 84.776 lei in alte scopuri decat pentru cele care a fost acordata, achizitia unor servicii de promovare a unui eveniment sportiv ce depasesc cu 272.973 lei valoarea fondurilor aprobate cu aceasta destinatie, precum si achitarea unei amenzi contraventionale fara a a vea prevederi bugetare". Ca atare, s-a constatat ca „aferent platilor nelegale au fost calculate dobanzi si penalitati de intarziere de 45.994 lei".

Totodata, reprezentantii Curtii de Conturi a Romaniei au mai descoperit ca CSM Bucuresti a inregistrat „angajamente legale ramase neachitate la finele anului, in suma totala de 3.404.148 de lei", adica de circa 1.000.000 USD. Totodata, s-a constatat si „angajarea unor cheltuieli pentru achizitia de bunuri si servicii care depasesc fondurile aprobate prin bugetul de venituri si cheltuieli, 3.404.148 de lei", dar si „virarea la bugetele publice, cu intarzieri cuprinse intre 1-189 de zile, a impozitului pe venit, 3.054.237 de lei si a contributiilor sociale, de 2.127.910 de lei, fara calcularea si virarea dobanzilor si penalitatilor de intarzieri aferente, de 78.285 lei, avansuri fara perceperea penalitatilor de intarziere". Practic, CSM Bucuresti a cheltuit ilegal peste 100.000 de euro, are datorii de circa 1.000.000 USD si a intarziat, cu aproape o jumatate de an, virarea catre bugetul de stat a impozitului pe venit si a contributiilor sociale.

Curtea de Conturi a Românei va extinde verificările la CSM Bucureşti

Curtea de Conturi a Romaniei a transmis consilierilor generali de la Capitala o serie de masuri pentru recuperarea sumelor de bani cheltuite ilegal din banii bucurestenilor si, totodata, ii anunta ca vor extinde verificarile privind cheltuielile efectuate pentru achizitionarea de bunuri si servicii. Practic, Curtea de Conturi a Romaniei a dispus un numar de sase masuri care trebuiesc duse la indeplinire pana cel tarziu la 31 martie 2016, si, totodata, a decis „extinderea verificarilor asupra tuturor cheltuielilor efectuate de la titlul II "Bunuri si servicii" in scopul identificarii tuturor platilor efectuate in alte scopuri decat pentru cele care au fost acordate, stabilirea intinderii eventualelor prejudicii astfel produse , inregistrarea in contabilitate si recuperarea acestora potrivit legii, precum si a dobanzilor si a penalitatilor calculate pana la data recuperarii prejudiciului, inclusiv a sumei de 457.749 de lei stabilita in timpul misiunii de audit".

Semne de întrebare

Potrivit informatiilor detinute de ZIUAnews, auditorii de conturi nu au verificat inca modul prin care CSM Bucuresti a acordat salarii intre 5.000 si 10.000 de euro pentru sportivi straini, in conditiile in care clubul a fost infiintat numai pentru promovare si incurajarea sportului in randul copiilor si a tinerilor din Bucuresti. In plus, CSM Bucuresti a achitat salarii enorme pentru sportivii straini legitimati la clubul bucurestean, dar care au obtinut permis de munca pentru o disciplina sportiva recunoscuta de Ministerul Muncii, insa care nu figureaza ca jobb in statul de functii al Primariei Muncipiului Bucuresti si al Consiliului General.

Totodata, nu s-a verificat cheltuielile uriase facute de catre club pentru legitimarea sportivilor straini,cazarea, masa si organizarea evenimentelor sportive. Este cunoscut faptul ca un antrenor danez a fost platit cu o suma enorma, timp de aproape un an de zile, dar contractul sau de munca nu a fost inregistrat la federatia de specialitate pentru jobul pentru care a fost remunerat.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE