Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Washington Post: Conexiunea Starlink, întreruptă pentru trupele ucrainene chiar când rușii au declanșat ofensiva în Harkov

Postat la: 17.05.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Terminalele Starlink operate de Brigada 125 de apărare teritorială a Ucrainei din regiunea Harkov au fost complet dezactivate în primul incident de acest fel din 2022, a relatat Washington Post la 17 mai, citând soldați ucraineni anonimi aflați la fața locului.

Unii dintre soldații cu care a vorbit Washington Post au declarat că întreruperea a contribuit la pătrunderea Rusiei în zonă. Moscova a lansat o nouă ofensivă cu 30.000 de soldați pe 10 mai, vizând regiunea Harkov, situată la granița cu Rusia, în nord-estul Ucrainei.

"Aceasta a fost cea mai mare problemă, nu vedeam cum se mișcă, lucram doar prin radio sau prin telefoane, unde încă mai funcționau", a declarat pentru Washington Post un soldat ucrainean care lupta în regiunea Harkov.

Transmisiunile prin dronă pe care soldații se bazau pentru a urmări mișcările rușilor "au dispărut complet", a spus el.

Compania SpaceX a lui Elon Musk a început să furnizeze Ucrainei terminalele Starlink la scurt timp după invazia completă a Rusiei din februarie 2022. De atunci, Starlink a devenit indispensabil pentru capacitatea Ucrainei de a comunica pe câmpul de luptă.

Comandantul-șef Oleksandr Syrskyi a declarat la 17 mai că sfera de acțiune a avansurilor rusești în regiunea Harkov s-a lărgit. În același timp, Syrskyi a declarat că trupele Moscovei nu au reușit să facă progrese, dar a recunoscut că vor urma "bătălii grele".

Comentariile lui Syrski au venit la o zi după ce președintele Volodymyr Zelensky a declarat jurnaliștilor că trupele ruse au reușit să avanseze până la 10 kilometri adâncime în timpul ofensivei lor în regiunea Harkov, dar că frontul din regiune a fost stabilizat.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE