Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Noua Ordine Mondială și conspirația MERKEL - PUTIN (XII)

Postat la: 09.02.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Așa cum am procedat și în cazul catastrofei aviatice în care a fost implicată aeronava prezidențială poloneză, soldată inclusiv cu moarte președintelui, să vedem cui profită doborârea avionului civil din Ucraina.

Acceptând varianta că avionul de pasageri al companiei Malaysia Airlines a fost doborât de forțele separatiste, cu armament primit de la Moscova, rușilor nu le-a picat deloc bine această tragedie. În primul rând, deoarece și-a atras furia și oprobiul Occidentului și-a opinei publice internaționale, legându-i pe posibilii ei aliați economici (Germania, Franța, Italia, Ungaria și Austria) de mâini și de picioare, atunci când venea vorba despre opoziția la adoptarea unor sancțiuni drasticea împotriva Federației Ruse.

De cealaltă parte, tragedia este „benefică" ucrainienilor pro-europeni și americanilor, deoarece ar justifica, la un moment dat, intrarea trupelor NATO pe teritoriul Ucrainei, țarul fiind obligat să aleagă între un eventual război și abandonarea separatiștilor, ultimă variantă care s-a cam petrecut în ultima vreme. Cu siguranță, urmările doborârii cursei MH17 dă peste cap planurile Angelei Merkel și ale lui Vladimir Putin, care pun la cale Noua Ordine cel puțin europeană, în defavoarea măcar a americanilor și englezilor.

Potrivit analistului politic Adam Michnik, directorul cotidianului polonez „Gazeta Wyborcza", ipocrizia, prostia și tăcerea elitei intelectuale, a artiștilor, cercetătorilor și presei, în fața acțiunilor unor regimuri totalitare precum cel nazist ori stalinist, vor rămâne pentru totdeauna amintiri triste ale secolului al XX-lea. Occidentul a închis ochii la anexarea Austriei, Cehoslovaciei și țărilor baltice, ceea ce va constitui întotdeauna un motiv de rușine pentru Europa. „Nimeni nu a vorbit cu mai multă elocință despre pace și dreptul internațional ca Hitler și Stalin, comițând în același timp crime de neimaginat împotriva umanității", a mai declarat Michnik.

Ca un adevărat polonez ce se află, a cărui țară a suferit cumplit din cauza colosului de la Răsărit, analistul consideră că o politică de concliere în relația cu Moscova nu va duce la nimic bun, îndemnând UE și NATO, pur și simplu, la rezolvarea problemei ucrainiene prin varianta dură. Și adaugă că „Dialogul cu președintele Putin este pierdere de timp. Putin a dat înapoi doar atunci când opozanții lui au dat dovadă de unitate și fermitate. Este foarte posibil ca viitorul Uniunii Europene să se joace astăzi în estul Ucrainei" și de aceea ar fi oportun ca UE să dea dovadă de solidaritate împotriva lui Vladimir Putin. „Astăzi, Europa păstrează tăcerea în fața politicii imperialiste agresive a lui Vladimir Putin, a mai susținut Michnik. Occidentul tolerează în tăcere politica sa agresivă, care violează clar suveranitate altor state; cea a Moldovei, Letoniei, Georgiei și mai ales a Ucrainei", mai consideră analistul.

Aranjamentul germano-rus prinde contur

Scanariul înțelegerii secrete dintre Merkel și Putin prinde contur, dacă analizăm poziția Germaniei în această încrengătură de interese politico-militare și economico-financiare. Guvernul de la Berlin nu poate accepta, fiind considerată pe bună dreptate locomotiva Europei - urmată de Marea Britanie, Franța și Italia - să ocupe o poziție inferioară SUA în cadrul unei alianțe occidentale împotriva rușilor. Angela Merkel este clar că se va opune în permanență să accepte situarea țării sub bocancul american, cum s-a întâmplat zeci de ani după cea de-a doua conflagrație mondială. Sigur că, așa cum am mai precizat, nici pe ruși nu-i iubește prea mult (sau tocmai pentru că îi iubește, fiind educată în fosta RDG), dar dintre două rele, o alegi întotdeauna pe cea mai puțin rea.

Dacă o alianță a SUA cu UE împotriva Rusiei poziționează Germania la grămadă, printre cele 28 de state membre (multe foste comuniste), o înțelegere cu Vladimir Putin o va situa în vârful Noii Ordini cel puțin europene. Iar la toate aceste considerente se mai adaugă faptul că, în cadrul UE, Marea Britanie este vârful de lance al americanilor, ceea ce subminează și mai mult poziția germanilor.

Și, așa stând lucrurile, ce va avea Germania de pierdut? Câtă vreme relațiile cu Federația Rusă vor fi prospere (indiferent dacă această țară își va mai extinde ori nu influența printre vecini), totul va fi OK. Existând posibilitatea să atragă în această Nouă Ordine, cum am mai spus, țări ca Franța, Italia, Ungaria, poate Austria și Olanda, îngenunchiind Anglia și interesele americane în zonă. Cât despre americani, aceștia sunt departe și vor rămâne doar cu englezii pe post de porte-parole european, ceea ce nu va reprezenta mare lucru. În plus, nu trebuie uitat nici faptul că Rusia are relații comerciale excelente cu chinezii, la fel ca și Germania. Iar prietenii prietenilor mei sunt și prietenii mei, nu-i așa?

Dan Coste

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE