Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ce scrie presa franceză după vestea debutului cu România, la EURO 2016: "Poate am fi preferat un meci de deschidere mai inedit"

Postat la: 13.12.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ziariștii din Franța sunt încântați de tragerea la sorți pentru Campionatul European din 2016. "Cocoșii galici" vor evolua împotriva României., Elveției și Albaniei, în Grupa A.

"Poate am fi preferat un meci de deschidere mai inedit. În schimb, vom avea un nou episod al unei povești foarte vechi, în fața unei echipe atipice. Franța este neînvinsă în ultimele 10 meciuri cu România.. Ultima înfrângere a francezilor în fața românilor datează din 1972, scor 0-2.

Aflat la al treilea mandat la conducerea echipei României, Anghel Iordănescu a reușit o reală performanță: terminarea preliminariilor cu apărarea cea mai bună (n.n, însă în plan ofensiv românii par foarte limitați", scrie L'Equipe.

Jurnaliștii de la Le Parisien și-au amintit de remiza dintre Franța și România, de la Euro 2008. "Meciul de deschidere cu România amintește de prima partidă a Franței de la Euro 2008, cu aceeași echipă (n.n. 0-0), cel mai trist meci de la acel turneu. Francezii, antrenați de Raymond Domenech, au fost eliminați în primul tur", se arată în ediția electronică a publicației.

Naționalele de fotbal ale Franței, respectiv României s-au întâlnit de 15 ori. Trei dintre meciuri s-au încheiat cu victoria tricolorilor, de șapte ori s-au impus francezii, iar cinci dintre partide s-au încheiat la egalitate.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE