Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Elisabeta Lipă, propusă să-i ia locul Gabrielei Szabo în Guvernul Cioloș

Postat la: 15.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Sursa foto: forbes.com

Primul ministrul desemnat Dacian Cioloş a anunţat, duminică, componența Cabinetului său. Cioloș a nominalizat-o pe fosta canotoare Elisabeta Lipă pentru postul de ministru al Tineretului şi Sportului, informează Mediafax. Lipă este preşedinte al Federaţiei de Canotaj şi al CS Dinamo Bucureşti și vicepreşedinte COSR.

 Elisabeta Lipă s-a născut la data de 26 octombrie 19 la Siret, judeţul Suceva. A absolvit Facultatea de Educaţie Fizic şi Sport în 1997 și Colegiul Naţional de Apărare iar în 2007. Lipă a obţinut titlul de doctor în Educaţie fizică şi sport în 2009.

A practicat canotajul de performanță și a cucerit cinci de aur, două de argint şi una de bronz, la şase ediţii ale JO, dar și 13 medalii obţinute la Campionatele Mondiale.

Lipă a fost campioană olimpică în trei probe: dublu vâsle (1984), simplu vâsle (1992) şi cu echipajul feminin de opt plus 1 (1996, 2000 şi 2004). La JO de la Sydney din 2000 şi la ediţia următoare, de la Atena, ea a fost portdrapelul delegaţiei României.

A primit diferite distincții, iar din 2009 este președintele CS Dinamo București și preşedinte al Federaţiei Române de Canotaj. Anul trecut, Lipă a candidat la preşedinţia Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. A pierdut în defavoarea lui Alin Petrache, dar a primit un post de vicepreşedinte al forului.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE