Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












SCANDALOS. Danemarca va organiza turneul preolimpic de handbal feminin, în dauna României!

Postat la: 23.12.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Federaţia Internaţională de Handbal a decis să schimbe criteriile de atribuire a turneelor preolimpice. Dacă până în urmă cu 4 ani, ţările gazdă erau decise în urma locurilor 2-4 ocupate la Campionatul Mondial din anul preolimpic, s-a hotărât ca aceste turnee să fie acordate pe alt fel de considerente. 

România a terminat pe locul 3 la ultimul Campionat Mondial de handbal feminin şi, în mod normal, i s-ar fi cuvenit să organizeze unul din cele 3 turnee preolimpice din 17-20 martie. Federaţia Internaţională a decis ca grupa României să se desfăşoare în Danemarca, la Herning, cu toate că acolo a avut loc și ediția din acest an a Campionatului Mondial.

Componenţa turneelor preolimpice este următoarea:

Turneul 1: Olanda, Franţa, Japonia, Tunisia;
Turneul 2: România, Danemarca, Uruguay, Muntenegru;
Turneul 3: Polonia, Rusia, Suedia, Mexic.

Turneele preolimpice sunt programate în perioada 18-20 martie 2016. La Jocurile Olimpice de la Rio 2016 sunt deja calificate Brazilia (naţiune gazdă), Norvegia (campioană mondială 2015), Spania (vicecampionă europeană 2014), Angola (câştigătoarea turneului din Africa), Argentina (câştigătoarea Jocurilor Pan Americane) şi Coreea de Sud (câştigătoarea turneului din Asia). Acestor şase echipe li se vor alătura primele două clasate în fiecare din cele trei turnee preolimpice.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE