Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Situație fără precedent pentru organizatorii DAKAR 2016. Se caută locația în care să se desfășoare competiția

Postat la: 26.08.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cu doar o lună înainte de a se face oficială locația în care se va desfăşura ediția de anul viitor a celui mai important raliu de off road din lume - Dakar, organizatorii se confruntă cu probleme serioase în ceea ce privește locația.

Inițial competiția care va debuta pe 3 ianuarie trebuia să traverseze America de Sud străbătând teritoriile Argentinei, Boliviei, Peru și Chile. Primii are și-au anunțat retragerea au fost chilienii, iar zilele trecute autoritățile din Peru au făcut un anunț asemănător.

"Trăim un moment dificil, pentru că suntem aproape în septembrie și trebuie să căutăm un traseu alternativ într-un termen limită

Este cu adevărat păcat că nu vom mai traversa satul Peru, cu deșerturile și dunele sale. Lucrăm în toate direcțiile, deoarece Dakar este o cursă complexă", a declarat Marc Coma, directorul sportiv al societății ASO, citat de Agerpres.

"Trebuie să ținem cont de faptul că numeroase echipe și-au achiziționat deja biletele de avion și și-au rezervat camerele de hotel", a subliniat Coma.

Ediția 2016 a raliului-raid Dakar se va desfășura, așadar, doar pe teritoriile Boliviei și Argentinei. Luni, Peru a anunțat că renunță la găzduirea celebrei curse, al cărei start era programat pe 3 ianuarie la Lima, preferând să se concentreze asupra prevenirii efectelor pe care le-ar putea provoca fenomenul El Nino.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE