Cum va arăta noul BMW Seria 7 2023
Postat la: 19.09.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

Compania bavareză a anunțat noul BMW Seria 7 2023, prima generație de Seria 7 care va primi și o versiune electrică - i7. Chiar dacă BMW nu renunță la variantele clasice de propulsie pe benzină și diesel, noul Seria 7 2023 nu va mai beneficia de motoare V12.
De fapt, după o poveste de aproximativ 35 de ani, constructorul german și-a luat la revedere de la motorul V12 în vara acestui an cu lansarea ediției speciale M760i Final V12. Aceasta se va produce doar în 12 exemplare și este destinată pentru piața din SUA.
Dar să revenim la Seria 7 G70, noua navă amiral a producătorului bavarez, care are un design ușor controversat, este echipată cu tehnologii noi și este disponibilă în configurații de motoare cu 6 cilindri în linie (740i), V8 (760i), hybrid (750e) sau i7 electric.
BMW Seria 7 2023: Cele Mai Importante Elemente de Design Exterior
Noul BMW Seria 7 introduce un nou limbaj de design pentru brand, în special în partea frontală. Grila de dimensiuni mari, care poate fi comandată și în versiunea iluminată (Iconic Glow) este acum completată de două blocuri optice suprapuse, cu luminile de zi mai înguste amplasate deasupra farurilor principale, care sunt parțial ascunse de liniile caroseriei.
În lateral, caroseria are mai puține linii longitudinale decât modelele precedente, iar ramele geamurilor sunt mai alungite. Mânerele portierelor sunt ascunse în caroserie pentru a ajuta aerodinamica mașinii. Clienții pot opta pentru modele noi de jante din aliaj cu un design aerodinamic.
În partea din spate, noul BMW Seria 7 G70 este cuminte și elegant, cu stopuri subțiri și țevi de eșapament unghiulare. Aspectul exterior poate fi personalizat ușor prin alegerea pachetelor opționale precum M Sport, M Performance sau M Sport Pro.
În comparație cu Mercedes EQS, i7 este construit pe aceeași platformă cu Seria 7, așadar va avea același design exterior; nimic nebunesc de futurist.
BMW Seria 7 G70 la interior
La interiorul noului Seria 7 vom regăsi elemente specifice SUV-ului electric iX. Instrumentarul digital, cu o diagonală impresionantă de 12.3 inci, și display-ul central, cu o diagonală de 14,9 inci, sunt unite într-un singur ecran panoramic curbat, ce poartă numele de BMW Curved Display.
Pe toată lungimea planșei de bord regăsim o suprafață elegantă cu aspect de cristal în care sunt integrate o serie de comenzi pentru climatizare, încălzirea scaunelor, deschiderea torpedoului etc.
Cei de pe locurile din spate se vor bucura de ecrane de 5.5 inci integrate în portiere pentru comanda sistemului de climatizare, ajustarea scaunului sau controlarea luminilor ambientale.
Mai mult de atât, pentru locurile din spate există opțiuni de scaune tip Multifunction Seats sau Executive Lounge, care includ un scaun rabatabil pe partea pasagerului, cu suport extensibil pentru picioare.
Tot pentru pasagerii din spate, constructorul bavarez oferă o nebunie de ecran de 31,3 inci care este retractabil în plafon. Se numește BMW Theatre Screen și poate reda la rezoluție 8K. Așadar BMW Seria 7 G70 se poate transforma foarte ușor într-un cinematograf pe roți. Sistemul este conectat la Amazon Fire TV, are conexiune 5G și poate fi controlat din meniul tactil sau ecranele cu diagonale de 15 cm încorporate în mânerele portierelor din spate.
Pentru pretențioși, Seria 7 poate fi configurată cu opțiunea de top Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound System, compus din 36 de boxe, cu sunet 4D și o putere de 1,965 W.
Noul seria 7 și i7 G70 nu se remarcă doar prin tehnologiile noi, dar și prin materialele elegante și cel puțin exotice. Astfel, clienții își pot alege lemn de stejar sau frasin pentru bord, consolă și portiere, oțel inoxidabil pentru grile, butoane acoperite în cristal sau elemente de fibră de carbon. Mai mult, sunt disponibile și țesături opționale din cașmir.
Motorizări și Tehnologii BMW 2023
Noul Seria 7 va fi disponibil în 6 variante de motorizări.
Vom avea un singur model diesel (740d) cu un motor de 3.0 litri, cu 6 cilindri în linie și 300 CP. Varianta 735i va avea un motor de 3.0 litri turbo, cu 6 cilindri în linie și un sistem mild-hybrid și va produce 286 CP. Tot același motor va echipa și varianta 740i, doar că va prezenta performanțe mai bune, adică 380 CP.
Așa cum ziceam la începutul acestui articol, BMW a renunțat la V12, dar păstrează încă un V8 de 4.4 litri, care dezvoltă 544 CP și va echipa versiunile 760i.
Noul Seria 7 2023 va avea și 2 variante Plug-in Hybrid. Este vorba de 750e dotat cu același motor pe benzină de 3.0 litri de la modelul 735i, la care se adaugă un motor electric de 200 CP ce va oferi și o autonomie pur electrică de aproximativ 80 Km. În total, versiunea 750e va oferi 490 CP și o accelerație 0-100 în 4.9 secunde.
Modelul 760e este și el un Plug-in Hybrid care primește motorul de 3.0 litri de la versiunea 740i, la care se adaugă același motor electric de 200CP, pentru o putere totală de 571 CP și o accelerație 0-100 Km/h de 4.3 secunde.
În ceea ce privește versiunea electrică, BMW a anunțat doar modelul i7 xDrive60 care va oferi un pachet de baterii cu o capacitate e 102 kWh și autonomie de 625 Km. BMW i7 este dotat cu două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte, care oferă tracțiune integrală și o putere combinată de 544 CP.
Seria 7 G70 va fi echipată cu o suspensie pneumatică cu funcții adaptive, ce coboară mașina cu 10 mm la viteze mari, pentru o mai bună ținută de drum. Clienții pot alege și sistemul de direcție integrală care virează și roțile de pe puntea spate pentru o mai bună manevrabilitate. Inginerii BMW spun că va micșora cercul de bracaj cu 0,8 metri, îmbunătățind și dinamica vehiculului.
Un alt pachet opțional este Driving Assistance Professional care include o funcție de conducere autonomă, fără a ține mâna pe volan, în limita a 60 Km/h, cu condiția să fiți cu ochii pe drum. Este vorba de un așa-zis Nivel 3 de autonomie, care nu este însă permis pe toate piețele din Europa. Totuși, legislația începe să se schimbe și pe bătrânul continent, iar BMW Seria 7 se pregătește pentru asta. Sistemul folosește o serie de senzori inteligenți care detectează fața și ochii șoferului. Dacă acesta se uită la drum, înainte, nu este nevoie să țină mâinile pe volan pentru ca sistemul autonom să funcționeze.
O altă opțiune de lux care vine pe noul Seria 7 sunt ușile automate împrumutate de la modelele Rolls-Royce. Toate cele 4 uși de pe Seria 7 se închid și se deschid automat, la apăsarea unui buton.
Varianta electrică a noului Seria 7 2023 este deja disponibilă pentru precomenzi în România, dar pentru versiunile pe combustie internă sau hybrid va mai trebui să așteptați până anul viitor.
Articolul a fost redactat cu ajutorul specialiștilor în piața de vânzări auto noi si second hand, BCCH Auto Switzerland. Dacă ești in căutarea unui autoturism nou sau second hand de la BMW sau oricare alta marca de lux, aceștia te pot ajuta în tot procesul de achiziție, de la găsirea modelului perfect, verificare amanunțită, până la livrarea mașinii la orice adresă din Romania.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
-
O descoperire uriasa despre legatura mamă - făt. Dovada stiintifică a relatiei indestructibile ce ramane după naștere
Cand mamele sunt insarcinate, celulele bebelușului migreaza in sangele lor și apoi se invart inapoi in bebeluș, se numeș ...
-
Un selfie ar putea oferi mai multe informații despre sănătatea ta decât un set întreg de analize, grație unui nou algoritm AI
O echipa de oameni de știința de la centrul de cercetare Mass General Brigham, SUA, a creat un algoritm de inteligența a ...
-
Descoperire revoluționară: Blocarea morții celulare deschide calea spre tratarea bolilor neurodegenerative, inclusiv Parkinson și Alzheimer
O echipa de cercetatori de la Institutul de Cercetare Medicala Walter and Eliza Hall (WEHI), inclusiv experți de la Cent ...
-
Marian Munteanu tine neapărat sa ne convingă că satul românesc de odinioară mai există in "noi înșine"!
Pe 14 mai 2025, la sala Dalles din Capitala, are loc o lansare de carte mai putin obisnuita. In sensul ca autorul "coboa ...
-
Rusia este responsabilă pentru doborârea zborului MH17 al Malaysian Airlines, a decis o instanță ONU
Consiliul Aviației al ONU a decis luni ca Rusia este responsabila pentru doborarea unui avion malaysian deasupra Ucraine ...
-
NASA dezvăluie cel mai mare șoc geomagnetic din ultimii 20 de ani: Pericol uriaș pentru omenire
Agenția spațiala americana NASA a dezvaluit cum o furtuna geomagnetica puternica denumita Gannon, un eveniment din clasa ...
-
China vine cu un răspuns pentru Windows 11 și macOS. Huawei lansează sistemul de operare HarmonyOS pentru PC: ce știe să facă
Huawei accelereaza procesul de desprindere de ecosistemele tehnologice vestice și face un pas major in aceasta direcție: ...
-
Alchimie modernă: Aur din plumb, în inima acceleratorului CERN. In curand metalul pretios va deveni la fel de banal precum otelul
Timp de secole, alchimiștii au visat sa transforme plumbul, un metal banal și ieftin, in prețiosul aur. O legenda, un mi ...
-
TOP 5 greșeli de evitat când joci la cazinouri online
Jocurile de noroc la cazinourile online pot reprezenta o modalitate accesibila de distracție. Însa, fara o abordar ...
-
Halucinațiile AI devin din ce în ce mai grave. Și nu, nu vor dispărea prea curând
Deși OpenAI, Google și alți giganți tehnologici au lansat in ultimele luni actualizari menite sa imbunatațeasca capacita ...
-
Scandalul achiziției de vaccinuri - Ursula von der Leyen poate suferi "o rușine majoră" în problema SMS-urilor ascunse
Moștenirea Ursulei von der Leyen in calitate de președinte al Comisiei Europene se va confrunta cu o provocare uriașa sa ...
-
Blocaj la CNPP: Taloanele de pensie pentru luna mai lipsesc din conturi; e panică printre vârstnici
Pensionarii din Romania care iși verifica lunar talonul de pensie electronic in contul online de pe portalul CNPP au con ...
-
Descoperire epocală: Primele două imagini ale planetei X. Ea se ascunde pe o orbită extrem de alungită în jurul Soarelui. Sumerienii o numeau Nibiru
Experții spun ca un obiect misterios care tocmai a fost observat in doua studii in infraroșu ale cerului este cea mai pu ...
-
Paradoxul remarcat de un psiholog: de ce George Simion e văzut ca un lider mai atractiv decât Nicușor Dan?
Psihologul Mihai Copaceanu a analizat profilul celor doi finaliști la prezidențiale, George Simion și Nicușor Dan, și ex ...
-
Olanda a folosit anchetatori sub acoperire pentru a afla dacă tezaurul dacic furat a fost sau nu topit. Aceștia s-au dat drept colecționari
Anchetatorii sub acoperire din Olanda s-au dat drept colectionari pentru a afla unde se afla tezaurul dacic care a fost ...
-
Avertismentul lansat în 2014 de Stephen Hawking despre „singularitate" e mai de actualitate ca oricând
Stephen Hawking, unul dintre cei mai cunoscuți fizicieni ai ultimului secol, a exprimat in 2014 ingrijorari sumbre cu pr ...
-
Serghei Mizil sare la gâtul lui Traian Băsescu: "Ura dintre români a apărut din cauza lui! L-au scos acum de la naftalină!"
Serghei Mizil a facut acuzații referitoare la implicarea lui Traian Basescu in politica actuala și la susținerea acestui ...
-
Un student uimește lumea: a descoperit un lichid care sfidează legile fizicii
Uneori, știința avanseaza cu ajutorul unei scantei de geniu. Alteori, se intampla din intamplare, cum ar fi cazul unui s ...
-
COVID-19: Au avut chinezii dreptate? De unde a pornit virusul. Studiul care zguduie tot ceea ce se credea inițial
Cercetatori din Statele Unite susțin ca au identificat momentul și locul in care COVID-19 ar fi aparut pentru prima data ...
-
Spania limitează drastic circulația banilor cash - Amenzi de până la 150.000 de euro
Spania a introdus noi masuri prin care persoanele fizice trebuie sa notifice autoritațile fiscale naționale inainte de a ...
-
Apropiați ai presedintelui SUA: Papa Leon este anti Trump și „o marionetă marxistă"
Fostul asociat al președintelui Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, Steve Bannon, l-a evaluat astazi pe noul șef ...
-
Falsul polițist care a păzit urnele la alegerile locale din Ploiești. Până și mama lui l-a crezut
Noi detalii din dosarul barbatului cu opt clase și o condamnare, care, ani la rand, s-a dat drept ofițer in cadrul struc ...
-
Fiul de 2 ani al lui Ionel Ganea, în stare gravă. Fostul fotbalist a intrat într-o maşină oprită pe carosabil. Copilul ar fi fost pe scaunul din faţă, neasigurat
Ionel Ganea a fost implicat intr-un grav accident intre Hurez si Fagaras, vineri, cand a intrat intr-o masina oprita pe ...
-
Bomba despre originea COVID-19. Studiul exploziv care zdruncină teoria Chinei și rescrie începutul pandemiei
Cercetatori americani susțin ca au identificat momentul și locul in care COVID-19 ar fi aparut pentru prima data - și, s ...
-
Locuitorii unui oraș turc au avut halucinaţii câteva zile după ce poliția a ars în centrul orașului 20 de tone de canabis
Politia din Lice, sud-estul Turciei, a ars 20 de tone de canabis confiscate de catre autoritati de-a lungul anului 2024, ...
-
Cel mai mare „dogfight" din istoria recentă a aviației? 125 de avioane militare din India și Pakistan s-ar fi duelat timp de o oră / Ce pierderi ar fi suferit cele două puteri nucleare
Un numar de 125 de avioane militare din India și Pakistan s-au confruntat in conflictul izbucnit recent intre cele doua ...
-
Valurile de căldură record din 2023 și 2024 ar putea fi doar o variabilitate naturală, nu un semn al încălzirii globale
În ultimii doi ani, planeta a doborat recorduri ingrijoratoare de temperatura, iar caldura extrema din 2023 și 202 ...
-
Veste uriașă despre boala Alzheimer, considerată timp de decenii o cale fără întoarcere
Timp de decenii, boala Alzheimer a fost considerata o cale fara intoarcere, un declin lent, dar inevitabil al memoriei ș ...
-
Celebră instructoare de Pillates, ucisă cu otravă de soacră și soțul infidel după ce a descoperit aventura acestuia
O tragedie șocanta a avut loc intr-o familie, cand Larissa, instructor de Pilates in varsta de de 37 de ani a murit intr ...
-
Noul Papă și-a presimțit alegerea. De ce nu l-a ascultat pe fratele său care i-a spus să nu ia numele "Leon"
Papa Leon al XIV-lea și-ar fi presimțit alegerea chiar cu o seara inainte de inceperea conclavului, dar nu a ascultat sf ...
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu