Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


De ce nu pornește ATV-ul? 10 moduri în care poți reporni un ATV

Postat la: 21.06.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

 

 

Ți s-a întâmplat vreodată ca ATV-ul din dotare să nu mai pornească sau, pur și simplu, vrei să fii pregătit în cazul în care vei întâmpina această problemă? Ei bine, trebuie să știi că există mai multe cauze, cele mai comune fiind pompa de combustibil sau carburatorul.

Indiferent că deții un ATV in rate sau în leasing sau dacă ți-ai lcumpărat propriul ATV, trebuie să știi care sunt motivele pentru care un ATV nu mai pornește, dar și cum poți rezolva această problemă în funcție de cauză, așa că ți-am pregătit 10 moduri în care poți reporni un ATV:

1. Ce faci când ATV-ul nu pornește?

Pot fi mai multe motive pentru care motorul nu primește suficient combustibil pentru a porni și a funcționa. Dacă ATV-ul dispune de un motor pe injecție, este posibil să fie nevoie doar de o simplă curățare a injectoarelor pentru a-l face din nou să funcționeze optim. Dacă ATV-ul nu pornește, trebuie să verifici dacă comutatorul de oprire/comutatorul de funcționare este în poziția „ON" sau „RUN". Apoi, trebuie să te asiguri că ATV-ul este în „Parcare" sau în poziție neutră. De asemenea, trebuie văzut dacă bateria este încărcată, după care trebuie verificată siguranța principală și dacă solenoidul primește putere.

2. Cum pornești un quad care nu a fost folosit mai multă vreme?

Pentru a pune din nou în funcțiune un ATV vechi trebuie să scurgi și să cureți rezervorul de combustibil și mai apoi carburatorul. În continuare vor trebui schimbate următoarele elemente: filtrul de aer, uleiul, bujiile, lichidul diferențial (4X4). În ultimă fază, va trebui să încarci sau să înlocuiești bateria.

3. De ce face clic ATV-ul meu, dar nu pornește?

Principalul motiv pentru care un ATV face clic și nu pornește este bateria. Dacă bateria funcționează corect, următoarea pistă ar putea fi solenoidul demarorului, un motor de pornire sau siguranțe defecte.

4. Ce provoacă pierderile de putere la un ATV?

O bujie murdară de combustibil, carbon, murdărie și ulei pe electrozi va duce la o scânteie inconsistentă și pierderea puterii.

5. De ce ATV-ul pornește doar cu lichidul de pornire?

Dacă ATV-ul funcționează doar cu lichid de pornire, nu se obține gaz. Așadar, va trebui să folosești soluție de curățare a combustibilului în loc de lichid de pornire, deoarece funcționează bine și este mai „blândă" cu motorul. O cauză pentru această problemă poate fi supapa care ar putea fi blocată.

6. De ce moare ATV-ul când îi dau gaz?

Conductele de combustibil sau filtrul de combustibil pot fi blocate, înfundate sau îndoite. Carburatorul trebuie să aibă un debit de gaz nerestricționat pentru ca ATV-ul să funcționeze corect. Orice restricție în alimentarea cu gaz poate cauza probleme la relanti. Astfel, ar trebui să identifici problema urmărind conducta de combustibil de la rezervorul de benzină la carburator.

7. Cum sună un starter prost pe ATV?

De obicei, un starter prost pe ATV nu produce niciun zgomot sau cel mult se aude un sunet a ceva ce se învârte. Tot zgomotul pe care îl auzi înainte ca motorul să pornească de la sine este rezultatul starterului.

8. Puteți porni starter-ul manual? Cum pornești un starter ATV?

Starterul se poate învârti liber atunci când nu este atașat la motor, dar când este conectat, nu ar trebui să se învârtă fără a porni motorul. Bateria unui ATV poate fi pornită cu compresie. Trebuie introdusă cheia și pornit comutatorul, trebuie băgat ATV-ul în treapta a 2-a, trebuie ținut ambreiajul și făcut ATV-ul să ruleze cât de repede posibil (aproximativ 10 mph). În final, te poți urca în șa și trebuie să eliberezi rapid ambreiajul.

9. Cum știu dacă solenoidul de pornire a ATV-ului este defect?

Dacă solenoidul este defect, este posibil ca vehiculul să nu pornească deloc. Dacă vehiculul nu pornește, poate fi un semn major al posibilelor probleme cu solenoidul. Alte semne care indică un starter defect vin sub forma sunetelor de clic sau problemelor de pornire intermitentă. 

10. Ce consecințe aduce o bujie proastă unui ATV?

Când bujiile se murdăresc continuu, probabil că există o problemă de fond care ar trebui rezolvată înainte de a instala bujii noi. Bujiile murdare pot cauza aprinderea greșită a motorului, puterea redusă a motorului, economia de combustibil mai slabă, ralanți accidentați, emisii crescute și, în unele cazuri, imposibilitatea de a mai porni motorul.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE