ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Președinte al Mongoliei îl scoate din minți pe Vladimir Putin: "Teritoriul Rusiei ar trebui să aparțină descendenților lui Gingis Khan!" VIDE0

Postat la: 12.02.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fostul președinte al Mongoliei a publicat o hartă istorică a țării sale. Pentru a aminti - în glumă - că întregul teritoriu modern al Federației Ruse ar trebui să aparțină descendenților lui Gingis Khan.

"Nu vă faceți griji. Suntem o națiune pașnică și liberă", a spus fostul președinte, totul după ce a urmărit interviul lui Tucker Carlson cu Vladimir Putin.

Preşedintele rus a vorbit zeci de minute despre propria versiune a istoriei. Ce a răspuns Putin la întrebarea: "De ce ai aşteptat atât de mult ca să iei Ucraina?". Preşedintele rus, Vladimir Putin, a deschis interviul cu cea ce numit "mic context istoric". Pentru mai bine de 20 de minute, Putin a vorbit despre versiunea sa a istoriei, inclusiv despre crearea statului rus. Preşedintele rus a spus că îi va oferi "documente" lui Carlson "ca să nu credeţi că inventez lucruri".

După "lecţie de istorie" din partea lui Vladimir Putin, Tucker Carlson l-a întrebat: "Dumneavoastră susţineţi că Ucraina, cu siguranţă părţi din Ucraina, estul Ucrainei, este de fapt Rusia, de sute de ani. De ce nu aţi luat-o pur şi simplu când aţi devenit preşedinte acum 24 de ani? Aveţi arme nucleare. Ei nu au. Este de fapt pământul vostru. De ce aţi aşteptat atât de mult?"

Preşedintele rus a evitat un răspuns. Putin a continuat să vorbească despre istorie, spunând că ţările care făceau parte din URSS au fost "consacrate ca aparţinând Rusiei" după cel de-al Doilea Război Mondial.

El a spus că zone care au devenit ulterior parte a Republicii Sovietice Ucraina au fost transferate "din motive inexplicabile" şi că "nu au fost niciodată numite Ucraina".

Invazia mongolă a Rusiei Kievene a fost o năvălire a mongolilor nomazi în statul feudal Rusia Kieveană, începând cu 1223. Invazia a grăbit prăbușirea Rusiei Kievene și a influențat în mod hotărâtor istoria Rusiei, prin ridicarea la putere a Cnezatului Moscovei (care a asimilat și Cnezatul Vladimir-Suzdal) și prin mutarea capitalei de la Kiev la Vladimir, proces început de Andrei Bogoliubski cel Pios și finalizat de Iaroslav al II-lea, și apoi la Moscova, arată cărțile de istorie.

În timp ce Rusia Kieveană trecea printr-un proces de fragmentare, statul a trebuit să facă fața atacului neașteptat al unui invadator neștiut de nimeni până atunci, venit din Orientul Îndepărtat.

Cnejii slavi au auzit pentru prima oară de mongoli de la cumani, care jefuiseră în trecut așezările rusilor de la frontieră, dar care acum doreau să conviețuiască în pace cu aceștia, și care spuneau: „Acești străini cumpliți ne-au luat țara ieri, și mâine o vor lua și pe-a voastră , dacă nu veniți să ne ajutați." Ca răspuns la aceste cereri de ajutor, Mstislav cel Cutezător și Mstislav Romanovici cel Bătrân au format o alianță și s-au îndreptat spre răsărit pentru a face față amenințării, dar au fost învinși într-un mod categoric în marea bătălie de pe malurile râului Kalka (1223).

Țara a rămas în acel moment la mila invadatorilor, dar în loc să-și continue avansarea către apus, mongolii s-au retras pe neașteptate, pentru a nu mai reapărea decât peste treisprezece ani, timp în care cnejii ruși au continuat să se certe și să se lupte între ei, până în momentul în care au fost luați prin surprindere de o nouă invazie de o amploare nemaiîntâlnită până atunci.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE