Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Un milion de dolari găsiți la percheziții în canapeaua fostului ministru adjunct al Apărării din Ucraina

Postat la: 02.02.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Publicația ucraineană Pravda dezvăluie o înregistrare video de la perchezițiile din luna august a inculpatului în ancheta privind fraudele în achiziții la Ministerul Apărării, fostul ministru adjunct al Apărării Oleksandr Mironiuk, în canapeaua căruia a fost găsit aproape un milion de dolari.

Potrivit surselor Pravda, este vorba de o înregistrare video din apartamentul lui Mironiuk, care surprinde momentul descoperirii banilor, în timpul acțiunilor de investigație. În videoclip, un bărbat, probabil un anchetator, scoate teancuri de bani dintr-o nișă laterală de lângă canapea sau de lângă pat și îi pune într-un teanc imens.

La 31 august 2022, spațiul mediatic ucrainean a fost agitat de știrea despre perchezițiile la actualul șef al departamentului de achiziții publice al Ministerului ucrainean al Apărării, Bogdan Khmelnițki. Apoi, Pravda a relatat că funcționarului Ministerului Apărării i-a fost confiscată o sumă imensă de bani, care ar fi fost ascunsă în canapea.

La cererea Pravda, Ministerul Apărării a recunoscut că au avut loc percheziții la Khmelnițki, dar a declarat că nu au fost confiscate fonduri de la acesta. Acum, Pravda a aflat că o sumă uriașă a fost apoi confiscată în timpul unei percheziții la fostul ministru adjunct Alexander Mironiuk, care, până la demiterea sa în 2021, a fost responsabil de departamentul de achiziții.

În timpul perchezițiilor , la Mironiuk au fost găsite 17.078.000 de mii de grivne, 400. 100 dolari și 100.380 de euro. Prin decizia anchetatorului, acești bani au fost recunoscuți ca probe materiale în cadrul procedurilor penale.

Pravda a aflat că, imediat după percheziții, Mironiuk a furnizat instanței un "document" că banii din canapea nu erau ai lui - într-o declarație notarială încheiată la o săptămână după percheziții, se spunea că în ianuarie 2022, toți banii confiscați i-au fost împrumutați lui Mironiuk de către o locuitoare din Harkov, Eleonora Duminsh, în vârstă de 86 de ani.

Jurnaliștii au aflat că Duminsh este o rudă a fondatorilor "XADO-Holding" din Harkov, care, printre altele, se ocupă cu producția de puști. În plus, din 2016, Eleonora Duminsh a fost înregistrată în calitate de comerciant unic pentru comerțul cu ridicata, iar în timpul înregistrării a indicat e-mailul și numărul de telefon aparținând XADO.

Această exploatație are o relație de lucru îndelungată cu exportatorul special de stat Progress, în cadrul căruia Mironiuk este angajat înainte și după activitatea sa la Ministerul Apărării. Ulterior, instanța a hotărât să îi returneze banii funcționarului.

loading...
DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE