Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


EXECUTORII JUDECĂTOREŞTI, Şacalii de pe lângă Justiţia Română (XII)

Postat la: 10.06.2015 - 10:21 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Numeroşi proprietari de apartamente, care au ajuns în incapacitatea de a-şi achita întreţinerea, s-au trezit cu imobilele vândute pe nimic la licitaţie de către executori judecătoreşti în combinaţie cu mafia imobiliară şi asociaţiile de locatari. Pentru datorii de 10 - 20 de ori mai mici decât valoarea apartamentelor, aceşti oameni necăjiţi au ajuns în stradă, au umflat conturile hienelor judecătoreşti şi pe cele ale samsarilor, iar ei au rămas doar cu paguba.

În episodul al VII-lea al serialului nostru relatam despre maşinaţiunea prin care av. Victor Pomponiu şi executorul judecătoresc bucureştean Andrei Ionel le-au distrus viaţa soţilor Marin şi Maria Blaga, pe care i-au deposedat şi evacuat din apartamentul de patru camere din str. Buzăului nr. 12, bl. G29, sc. C, etaj 2, sector 3, furându-i şi la bani.

Cei doi păgubaşi s-au adresat redacţiei cu o plângere căreia îi dăm curs, în acest sens furnizând Ministerului Justiţiei mai multe informaţii privind escrocheria comisă, pentru a lua măsurile care se impun împotriva executorului judecătoresc Andrei Ionel, precum şi a altora care se îndeletnicesc cu asemenea practici.

Schema folosită de mafia imobiliară

Asociaţia de Proprietari ai blocului G29 din str. Buzăului nr. 12 a acţionat în instanţă, în perioada 2001 - 2006, un număr de cinci locatari, pentru că aveau restanţe la întreţinere. Cum n-a reuşit să-i execute silit pe aceştia, administratorul Ion Scarlat l-a împuternicit pe Ion Loagar să se ocupe de problemă. Doi ani mai târziu, la 11.04.2008, Asociaţia a vândut drepturile litigioase av. Victor Pomponiu, acesta devenind creditor-cesionar, inclusiv a creanţei familiei Blaga, în sumă de 7.857,74 lei. Care creanţă s-a transformat peste noapte, din suma menţionată anterior, în 13.449,58 lei, la care se adaugă cheltuieli de executare silită de 1.364,30 lei. Mai exact, de la 7.857,74 lei s-a ajuns în mod nelegal la 14.813,88 lei, adică aproape dublu. Dar seria nemerniciilor nu se încheie aici.

Executaţi silit în mod nelegal

La data de 07.04.2008, când av. Pomponiu a cumpărat creanţa soţilor Blaga, aceştia nu numai că îşi achitaseră datoria dar, după cum reiese dintr-o expertiză contabilă extrajudiciară solicitată de Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 3, achitaseră în avans 1.827,83 lei. Mai mult, apartamentul cu patru camere a fost evaluat, la cererea executorului judecătoresc Andrei Ionel, ca unul de două camere, nu de patru, la suma de 156.000 lei.

În concluzie, aşa cum a constatat Corpul de Control al Ministrului Justiţiei, soţii Blaga au fost executaţi silit în absenţa unui titlu executoriu, fără privilegiu imobiliar sau ipotecă convenţională de grevare a imobilului şi fără încuviinţarea executării silite asupra apartamentului. Deşi s-a mai susţinut că, la data de 28.07.2008, ar fi avut loc o licitaţie pentru vânzarea imobilului, instanţa de judecată a constatat contrariul.

Aruncaţi în papuci din propria locuinţă

„Fără a ţine vreo licitaţie, executorul judecătoresc Andrei Ionel a întocmit la sfârşitul lui iulie 2008 un Proces verbal, precum că predă apartamentul lui Pomponiu Victor, cu plata preţului în 12 rate lunare, scadente la 31.07.2009, ne-a declarat Marin Blaga. La 28.06.2010, av. Pomponiu, fără plata cauţiunii avansului pentru participare la licitaţie şi a celor 12 rate - plus că legea interzice ca un creditor-cesionar să fie în acelaşi timp adjudecatar - ne-a evacuat pur şi simplu din locuinţă, împreună cu fiica noastră. La evacuare a participat executorul judecătoresc Bogdan Adrian Paviliu, care i-a predat avocatului apartamentul de patru camere ca pe unul de două camere, sechestrându-ne în acelaşi timp toate bunurile în valoare de 178.950 lei şi aruncându-ne în stradă numai în papuci", mai susţin soţii Blaga.

Dezamăgiţi de aşa justiţie

Familia evacuată a stat primele zile pe holul unui spital de urgenţă, apoi într-o magazie de lemne. A continuat o serie întreagă de plângeri la Poliţie şi Parchet, toate soluţionate cu neînceperea urmăririi penale ori clasare. După şapte ani de când încearcă să-şi afle dreptatea, familia Blaga a solicitat redeschiderea dosarului nr. 1387/P/2008 aflat pe rolul Curţii de Apel Bucureşti sub nr. 2262/P/2015. Numai la Tribunalul Bucureşti au existat 23 de dosare, dar în niciunul dintre acestea celor doi bătrâni nu li s-a dat câştig de cauză.

Total dezamăgiţi de aşa justiţie şi pierzându-şi orice speranţă, soţii Blaga mai spun: „Nu ne mai aşteptăm la dreptate, pentru că intervin protectorii lui Pomponiu, care învârt milioane de euro, iar noi, la 70 de ani, cu o pensie de 1.500 de lei, cum să ne apărăm? Sunt acte care atestă furtul a 124 de apartamente ce depăşesc valoarea de 10 milioane de euro şi nimeni nu face nimic. Deşi Corpul de Control al Ministerului Justiţiei a confirmat frauda, în urma sesizării noastre, plângerile adresate parchetului au fost îngropate", mai spun soţii Blaga, cu durere în suflet.

Dan Coste

DE ACELASI AUTOR...
DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

mata, 3 februarie 2017 02:26

UN JEG DE OM !!! CAMATAR SI ESCROC. Pe raza localitatilor Pantelimon Cernica Branesti actiona individul asa-zis agent imobiliar. In general se ocupa de vanzari de terenuri. Se numeste Neacsu Gheorghita, George, dupa cum se recomanda el cica ar fi mandatarul lui Piturca. Cel putin asa sustine el. Acest escroc publica anunturi in ziare ca Anuntul Tel. etc. cu fotografii detaliate. Te intalnesti cu el, iti arata terenul dar in acte iti vinde un altul fara fara nici un fel de utilitati in preajma. Persoanele care nu merg la Primarie sa consulte harta cadastrala cad in capcana lui. Eu am fost tepuit de jegos, am platit 12.500 de euro pentru un teren in camp, la trei kilometrii de orice utilitate, langa autostrada la Vadu Anei. Iti arata un teren si iti vinde altul. Actele sunt perfect legale, fara martori ar fi vorba mea impotriva sa.Am telefonat d-nei notar Ilie Adriana unde am incheiat contractul de vanzare-cumparare (notar recomandat de el), i-am semnalat problema dar se pare ca dumneaie

0
0

GHETU ION, 11 iunie 2015 17:36

Stimate DOMNULE DAN COSTE
citind articoulu dv,stra, cu respect va aducem la cunostinta ca si noi amfost pacaliti de mafia imobiliara prin avocata andrei florentina care ne-a luat casa tip vila cu 60000 euro, apoi casa a fost revanduta cu 60000 euro, dup[ care noi castigand procesul dup[ 6 ani prin intoarcerea executarii silite pronuntate de Tribunalual Giurgiu Decizia civila 159/01.03.2013 Din 01.03.2013 nici pina in prezent nu am recuperat casa,deoarece ODEH KADER care a cumparat-o de la Coarna Ion,Coarna Florica prin mandatar NEACSU GHEORGHITA, DESI NU MAI ERA PROPRIETAR perduse acest drept, a incheiat cu cumnata sa un contract de ipoteca prin NP Rosca Irinel Daniela pentru suma de 300000 euro ODEH MARIANA, desi casa a fost achizitionata cu 60000 euro, De la data de 01.03.20013 dup[ pronuntarea hotararii nici un executor nu vrea sa ne bage in casa. Toate actele,contracte de ipoteca au fost intocmite dupa pronuntarea hotararii din 01.03.20013 Tel contact 0722125951

0
0

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE