Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Brașovul a pierdut organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă ale Tineretului din 2020

Postat la: 31.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Brașov și Lausanne au concurat pentru organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă ale Tineretului din 2020. Orașul elvețian a primit dreptul de organizare a competiției, în urma celei de-a 128-a Sesiuni a CIO, de la Kuala Lumpur (Malaezia), informează Agerpres. 

Jocurile din ianuarie 2020, vor avea 12 discipline, în cinci sporturi de iarnă. Competiția va fi organizată împreună cu Franța, prin stațiunea Tuffes a Prémanon, care va găzdui probele de sărituri cu schiurile, biatlon și combinata nordică.

Celelalte probe se vor derula la Lausanne (hochei pe gheață, patinaj artistic și patinaj viteză), iar schiul alpin va avea loc la Leysin, Villars și Les Diablerets.
Orașul elvețian a promis un buget de 42,2 milioane de dolari, asigurat în proporție de 66% din subvenții publice.
Următoarea ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă ale Tineretului va avea loc în perioada 12-21 februarie 2016, la Lillehammer (Norvegia), gazda Jocurilor Olimpice de iarnă din 1994.

În prezentarea sa, Alin Petrache a subliniat că Brașovul a găzduit cu succes ediția de iarnă din 2013 a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), iar sporturile de iarnă sunt foarte populare în zonă. Un clip video legat de Brașov a fost difuzat, prezentând bazele și facilitățile din zonă, precum și unitățile de cazare.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE